Geluidsopname "To be continued"

15 oktober 2011

In 2011 viert Christelijk Harmoniegezelschap Patrimonium uit Groningen haar 90-jarig bestaan. Ter gelegenheid van dat jubileum heeft Wim Stalman (dirigent) een nieuw muziekstuk gecomponeerd. Op 15 oktober werd er van dat nieuwe stuk een geluidsopname gemaakt.

Voor Daniƫl en mij is het die zaterdagmorgen vroeg opstaan. Uitslapen is er even niet bij. Rond half tien zijn we bij het verenigingsgebouw van Gruno's Postharmonie, waar de opnames zullen plaatsvinden. Er is nog even tijd om wat te drinken en de spullen klaar te zetten en om tien uur gaan we dan werkelijk van start.

We spelen het eerste gedeelte van het stuk even door om een beetje warm te blazen en daarna wordt het muziekstuk in gedeeltes opgenomen. Regelmatig loopt Wim even naar het hokje waar de geluidstechnicus zit om hetgeen wat is opgenomen terug te luisteren. De opnames verlopen voorspoedig en voor de lunchpauze is het hele stuk al in gedeeltes opgenomen.

Tijdens de lunchpauze kunnen we even ontspannen en genieten van drie verschillende soorten heerlijke soep.

Na de lunch wordt het nummer nog twee keer in zijn geheel opgenomen. Daarna spelen we als afsluiting nog even "Tulpen uit Amsterdam", en dan zit het er op. De opnames zijn klaar en iedereen kan weer richting huis. Nu mag de geluidstechnicus aan het knippen en plakken om alles tot een mooi geheel te smeden.