Dag 4: maandag 3 augustus

De laatste dag van onze vakantie in Disneyland. 's Morgens voor het ontbijt maar eerst even de koffers en de tassen ingepakt. Daarna ontbeten en na het ontbijt de koffers naar het bagagedepot gebracht. Toen natuurlijk naar het Park voor de twee magische uren voor hotelgasten. We liepen gelijk door naar Discoveryland waar volgens Daniël de mooiste attracties staan. Helaas hadden we pech. Omdat het op maandag altijd rustiger is in het park, ging Discoveryland pas om tien uur open. Het enige gedeelte dat tijdens de magische uren open was, was Fantasyland. Dat was wel even balen, want in Fantasyland staan nu niet echt interessante attracties voor ons. Voor mensen met kleine kinderen is het ideaal, maar voor de wat oudere kinderen zijn het maar saaie attracties. Gelukkig vond Daniël de draaiende theekopjes nog wel leuk en daar hebben we dan ook het grootste gedeelte van de tijd doorgebracht.

59

De rest van de dag hebben we het lekker rustig aan gedaan. De mooiste attracties nog een keer in geweest en nog een paar laatste souvenirs gekocht. Tussen de middag gegeten bij de McDonalds en daarna nog even weer het Studio Park in voor een ritje in de Rock 'n' Roller Coaster. Marinus had Fastpass kaartjes getrokken, want dan hoefden we minder lang te wachten als dat we gewoon in de rij zouden gaan staan. Na het laatste ritje in de Rock 'n' Roller Coaster hebben we in Disney Village nog even broodjes gekocht en daarna zijn we weer terug gegaan naar het hotel. Daar moesten we nog even een uurtje wachten voordat de Kidsbus kwam aanrijden om ons weer terug te brengen naar Nederland.

De terugreis verliep snel en voorspoedig. Een uur voor de aangekondigde aankomsttijd waren we weer terug in Arnhem. Een kleine twee uurtjes later waren we weer terug in ons eigen huis en konden we ons eigen lekkere bedje weer in duiken.

69

Voor ons was dit de tweede keer dat we in een hotel op het park sliepen en dus konden we wat vergelijkingen trekken met de vorige keer. En dan even met name het hotel. Dit keer zaten we in Hotel Santa Fe en dat zal waarschijnlijk ook wel de laatste keer zijn. Het comfort op de kamers en in de rest van hotel is wel goed, maar de sfeer is er heel anders. Wij vonden Santa Fe maar een stel blokken dozen die snel even was neergezet om heel veel mensen een slaapplek te bieden. Cheyenne, het hotel waar we in 2007 zaten is ingericht als een western dorpje en ziet er, naar ons idee, veel gezelliger uit. De keuze aan eten spreekt ons in Cheyenne ook veel meer aan en vandaar dat we deze vakantie dan ook twee keer in Hotel Cheyenne hebben gegeten. Maar, we hebben natuurlijk weer een hele mooie vakantie gehad, want de sfeer in beide Disneyparken is helemaal geweldig!

 

left right