LVN regiobijeenkomst in Sneek

9 november 2010

De LVN (LymfklierkankerVereniging Nederland) bestaat uit een aantal verschillende regio's. Elke regio moet per jaar een aantal informatie bijeenkomsten organiseren. In mei had de regio Noord een succesvolle bijeenkomst georganiseerd in het Martiniziekenhuis in Groningen, en in November stond een bijeenkomst in de zorgboulevard van het Antonius Ziekenhuis in Sneek op de agenda.

 

De vrijwilligers van de regio Noord hadden om zes uur afgesproken, en dus zat ik al rond kwart over vijf in de auto richting Sneek. Op het ziekenhuisterrein was het nog even zoeken waar ik nou precies moest zijn, maar na even navragen bij de receptie had ik het zo gevonden. Medewerkers van de zorgboulevard waren al druk bezig om de zalen op orde te maken voor de bijeenkomst. We hadden twee zaaltjes tot onze beschikking. Eén voor de ontvangst en de foldertafel en één voor de lezing.
Nadat vrijwilliger Jan met de folderkoffers was aangekomen, konden we beginnen met het inrichten van de foldertafel. Ook werden er op de toegangsdeur en in de gangen posters opgehangen om de mensen duidelijk te maken waar ze moesten zijn. Tegen zeven uur begonnen ook de eerste belangstellenden voor de informatie avond binnen te druppelen.

atsb00000

De avond werd om half acht geopend door regiocoördinator Rita Hoogstrate. Zij heette iedereen van harte welkom en vertelde waar de LVN voor stond. Daarna gaf ze het woord aan dokter Gerrit Jan Veldhuis die de lezing zou geven. Dokter Gerrit Jan Veldhuis vertelde over Hodgkin en non-Hodgkin lymfomen en de vele aspecten die daarmee te maken hebben. Hij kon hier heel boeiend over vertellen. Ikzelf vond vooral het gedeelte over chromosomen en genen en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de behandeling erg interessant.

atsb00004

Na de lezing van Dokter Veldhuizen was er voor de aanwezigen nog de mogelijkheid voor het stellen van vragen. Hier werd ook flink gebruik van gemaakt. Rond half tien brak Rita het vragen stellen af, anders hadden de mensen nog wel tijden door kunnen gaan met het stellen van vragen. Rita bedankte de spreker en de aanwezigen voor hun belangstelling. Op weg naar de uitgang kwamen de mensen nog even bij de foldertafel langs, maar al gauw waren de zaaltjes weer leeg en konden we alle spullen weer bij elkaar zoeken. Na nog even gezellig nagepraat te hebben was het ook voor de vrijwilligers tijd om afscheid te nemen. We kunnen weer terug kijken op een informatieve, gezellige en geslaagde avond.