Het is al weer eens dinsdag voordat vrouwtje mij achter de computer laat om mijn web-log bij te werken. Grrr, maar goed. Dit keer kon er wel weer een foto bij. Daar hadden we dan wel weer genoeg tijd voor.

Ik zal gelijk maar beginnen met te vertellen over de kersttraining. Nou ja, een training was het niet echt. Het was vooral wachten, wachten, wachten en nog eens wachten. En dan was mijn vriendinnetje Coco er ook nog niet eens om dat wachten wat aangenamer te maken.

De kersttraining bestond uit een parcours door de bak van de manege. Als eerst moesten we over twee balkjes springen. Daarna moest vrouwtje het hondenras raden dat op de foto stond. Daarna moest ze een bordje met lekkere hapjes pakken en daarmee moesten we samen slalommend langs een aantal palen. Dan moest het bordje lekkers weer worden neergezet en ik denk: nu mag ik er als beloning iets van af halen. Mis dus, we moesten verder. Vrouwtje moest een kerstboom versieren en ik moest daar rustig bij gaan staan kijken. Toen moest vrouwtje raden hoeveel frolics er in een doos zaten en daarna kwam het engste van het parcours. Vrouwtje moest een rode kerstmuts op en een kerstjas aan en daarna moest ze met een enge paraplu open een stukje met mij gaan lopen. Nou, ik ben een flink eind bij die paraplu vandaan gebleven. Hier waren we gelukkig aan het einde van het parcours en konden we dus wachten, wachten en wachten tot de andere honden het parcours ook hadden gedaan. Aan het eind van de "training" kregen we allemaal nog een boekje en wat lekkers mee naar huis. Dat was natuurlijk wel erg leuk. Nu moet ik een tijdje wachten voordat we weer naar de training mogen. Volgend jaar pas, als Daniƫl al weer naar school is.

Op dit moment is het nog even rustig in huis, maar straks krijgen we kerstvisite en morgen gaan we zelf ergens anders heen te kerst vieren. Ik heb volgende week dus vast wel weer heel veel te vertellen.

O ja, ik moest jullie van vrouwtje ook nog een gezellig kerstfeest wensen. Mijn vrouwtje heeft daarbij ook nog een filmpje gemaakt. Die kun je hier zien.

IMG 4229