Maandagmorgen. Marinus is weer naar zijn werk en Daniël is weer naar school. Ik heb het huis weer voor mij alleen. Ik ben dan vanmorgen ook gelijk begonnen met het soppen van de bovenverdieping. Daniël's dekbed hangt nog lekker even uit het raam. Heerlijk in de vrieskou. Nu eerst even mijn logje schrijven en daarna zal ik zijn bed eens eventjes weer opmaken.

Vorige week een logje geschreven op de dinsdag, dus ik heb een iets kortere week om over te vertellen dit keer. Dinsdag is er verder niet zo heel veel gebeurd, dus die dag slaan we maar even over en we gaan gelijk door naar de woensdag. Woensdag was het oudejaarsdag. 's Morgens een beetje in huis aan het rommelen geweest. Marinus is nog naar Leek geweest om vuurwerk te kopen en oliebollen. Tussen de middag gezellig met zijn drietjes oliebollen gegeten en daarna de afwas aan de kant gemaakt, de logeerspulletjes in de auto, en daarna op weg naar mijn ouders.

Tussen het werken en eten koken door nog maar even snel mijn web-log bijwerken. Vanavond heb ik er ook niet zo heel veel tijd voor, want dan heb ik de eerste vergadering met de ouderraad van school.

Wat hebben we vorige week allemaal weer beleefd. Het was een behoorlijk koud weekje. De schaatsbaan hier in het dorp is alle dagen open geweest. Op dinsdagmiddag is Daniël met school naar de ijsbaan hier in het dorp geweest. Hij had geen schaatsen, maar heeft zich wel vermaakt met sleetje rijden en de diverse andere activiteiten die de school had georganiseerd. Ikzelf heb Daniël, samen met de honden, lopend naar de ijsbaan gebracht. Ikzelf ben nog even met de honden door het Curringherveld gelopen. Laban vond het wel erg vreemd dat er nu ineens ijs op de vijver lag. Hij heeft geprobeerd er met zijn poten op te gaan staan, maar vond het toch een beetje eng en ging maar weer snel op het (bevroren) gras lopen. Na de wandeling ben ik nog even naar de ijsbaan gegaan om foto's te maken. Ze zijn te zien op de website van school.

Het is weer eens zover. Alweer mijn logje vergeten te schrijven op maandag. De dag was voorbij voordat ik het wist en vanmorgen herinnerde ik mij ineens dat ik nog een logje moest schrijven. Nu dus maar even tijd maken om alsnog even wat te schrijven.

Wat is er vorige week allemaal gebeurd. Zoals ik al schreef, had ik vorige week maandagavond mijn eerste vergadering met de ouderraad van school. Na ongeveer een uurtje waren alle zaken besproken en konden we weer naar huis. Dat viel dus reuze mee. Volgende keer beginnen we ook nog een half uurtje eerder met vergaderen, dus dan zijn we nog eerder weer thuis. Altijd lekker als mensen efficiënt en snel kunnen vergaderen. Dat heb ik wel eens anders mee gemaakt.

Dinsdagmorgen boodschappen gedaan in Leek. Zo hoefden we 's middags na de drumstelles van Daniël niet meer naar de winkel en waren we al lekker op tijd weer thuis. Kon ik mooi rustig aan het eten klaar maken en hoefde het niet weer snel, snel, snel.

Alweer een logje op de dinsdag. Ik was hem dit keer niet vergeten hoor, ik had gisteren gewoon wat andere dingen op het programma staan, waardoor ik er niet aan ben toe gekomen om mijn web-log bij te werken. Dat doen we vandaag dus maar weer even.

Vorige week hadden we weer een aantal afspraken op de agenda staan. Vooral ook op de agenda van Daniël. Zo ging Daniël dinsdagmiddag met zijn klas naar de open dag van het Singelland College in Surhuisterveen. Ze vertrokken al op tijd en zouden om vier uur weer bij school zijn. Dus Anja (moeder van Sabine) en ik stonden rond vier uur bij school te wachten op de bus. De andere kinderen waren allemaal op fiets, dus van die kinderen hoefden de ouders niet naar school. Maar alles wat langs kwam... geen bus. Uiteindelijk heeft Feike (directeur) ons binnen geroepen en een kopje koffie aangeboden. Om vijf uur kwam dan eindelijk de bus weer bij school. Het programma was in Surhuisterveen pas om vier uur afgelopen en daarna moesten ze nog langs andere scholen om daar kinderen terug te brengen. Vandaar dat ze pas laat weer terug waren. Daniël had zich in ieder geval wel vermaakt. Tja, dat doen ze wel om kinderen naar de school te "lokken". Als je eenmaal op de school zit, doe je niet veel dingen meer die je ook tijdens de open dag hebt gedaan. Tenminste, dat was in mijn schooltijd zo en ik vermoed dat daar nog niet veel in veranderd is.

Toch nog even een logje deze week, want er is de afgelopen week behoorlijk wat gebeurd. Ik ben niet ziek hoor, maar heb wel een behoorlijk pijnlijk weekje gehad.

Het begon allemaal afgelopen zondag. Tijdens het eten brak er een stuk vulling af. Op dat moment was dat nog niet zo pijnlijk, maar maandagmorgen was de pijn wel wat erger. Ik heb gelijk de tandarts gebeld en om kwart voor twee kon ik nog wel even langs komen. Ik was er keurig om kwart voor twee, maar het spreekuur liep "een beetje" uit. Ik werd pas rond twintig voor drie bij haar geroepen. Toen was er geen tijd meer om een uitgebreide behandeling te doen, want ik moest Daniël weer van school halen. De tandarts heeft dus een noodvulling geplaatst en met een afspraak voor de volgende dag, kon ik weer naar huis.

Ik zal vandaag nog even een kort logje schrijven, want dit keer heb ik niet zo heel veel te melden. Ik zat nog even te bedenken wat er in de week voor de problemen met mijn kies allemaal is gebeurd, maar ik geloof dat we toen een vrij rustig weekje hebben gehad. Het was de eerste week dat Daniël volledig het nieuwe medicijnschema had. Overdag is hij hierdoor weer een stuk rustiger. Hij wil veel beter luisteren en rent niet meer als een stuiterbal door het hele huis. Alleen het inslapen is weer moeilijk. Dus de melatonine ook maar verhoogd. Dit mocht ook van de arts, maar ik had gehoopt dat het niet nodig zou zijn. Helaas dus wel. Hij krijgt nu door de weeks twee pilletjes voor het slapen gaan en in het weekend maar eentje. In het weekend gaat hij toch al wat later naar bed en is het tweede pilletje (tot nu toe) nog niet echt nodig.

Maandagavond. Tijd voor mijn web-log. En vandaag gaan we het al weer eens hebben over mijn getrokken kies. Donderdag maar weer naar de tandarts geweest, want ik had het gevoel dat achter mijn getrokken kies een ontsteking was ontstaan. Daar had ik helemaal gelijk in. Ik heb een spuitje meegekregen met mondwater waarmee ik de wond moet spoelen. Daar ben ik gisteren echter maar weer mee gestopt. Een klier bij mijn oor was ontzettend gaan opzetten. Ik heb gelijk de bijsluiter van het mondwater er maar eens bij gepakt en ja hoor. Daar stond in: "In een enkel geval wordt een verdikking van een klier bij het oor gemeld." Dat ik nou net weer dat enkele geval moet zijn. Ben nog wel steeds met dat spuitje aan het spoelen, maar nu met gewoon zout water. Ik heb het gevoel dat dat ook wel werkt.

Natuurlijk is er de afgelopen week nog wel wat meer gebeurd. Zo was er op de dinsdagavond een tien-minuten gesprek op school. Het gaat nog steeds erg goed met Daniël op school. Hij kan zelfs al veel beter tegen zijn verlies. Zijn rapport ziet er ook weer erg mooi uit. Alleen aan lezen heeft hij een ontzettende hekel en dat is op zijn rapport ook te zien. Het zijn weer allemaal scores die hij vorig jaar al had gehaald. Dit jaar was hij op de toetsen dus weer slechter.

De vakantie is weer voorbij en vandaag is Daniël weer gewoon naar school geweest. Hij hoest nog wel steeds een beetje, maar niet meer zo heel erg als vorige week en het doet hem ook niet meer zo'n pijn. Ik heb het gevoel dat die Santasapina wel heel goed heeft geholpen. Met mijn getrokken kies gaat het ook goed. De afgelopen week weinig last meer van gehad.

Wat is er de afgelopen week nog meer gebeurd. Dinsdagmorgen moest ik eerst even werken en dinsdagmiddag heb ik met Daniël de wekelijkse boodschappen gedaan in Drachten. Na de boodschappen nog even doorgereden naar de bibliotheek. Ik had al een tijdje geen boeken meer in huis en ik wilde weer eens even wat leesvoer in huis halen. Daniël moest ook even een boek hebben voor zijn werkstuk op school, dus daar hebben we gelijk ook maar even naar gekeken.Tegen een uur of vier waren we weer thuis en nadat ik de boodschappen had opgeruimd ben ik eerst maar eens even op de bank gaan liggen, want mijn energie was op.

Maandagavond. Daniël zit Knight Rider te kijken, Marinus heeft nog een vergadering op het werk en ik heb dus even de tijd om mijn web-log bij te werken.

Vorige week een gewoon, vrij rustig weekje gehad. Was ook wel even nodig, want ik moest echt even bijkomen van de laatste paar dagen van vorige week. Daar heb ik ook wel weer een aantal dagen voor nodig gehad. Woensdag (een klein weekje na ons bezoekje aan de Huishoudbeurs) voelde ik mij pas weer een beetje de "oude".

In het begin van de week is er dan ook niet veel bijzonders gebeurd. Donderdag had ik dan mijn eerste repetitie bij Patrimonium in Groningen. Lekker mee gespeeld met de derde stem. Ik heb al één muziekstuk meegekregen en als het goed is krijg ik komende donderdag de rest van de muziek. Het was een hele leuke repetitie. Wel iets anders dan bij de Showband, maar ik denk dat ik hier mijn draai ook wel zal kunnen vinden.

Voordat ik vanmiddag weer mag werken, nog even snel mijn web-log bijwerken. Tenminste, als dat lukt. Anders gaan we gewoon even door tijdens het werken. Als ik zit te wachtten totdat de telefoon wordt opgenomen, kan ik wel even een kort stukje voor mijn log typen.

Wat hebben we vorige week allemaal weer gedaan. Ik had een vrij druk programma. Ik had al verteld dat op maandagmiddag de monteur van KPN was geweest. Daardoor kon ik maandagmiddag niet werken en dus had ik die middagshift verplaatst naar de dinsdagochtend. Dat doe ik niet weer hoor. Zo wordt de dinsdag voor mij veel te druk. Ik was ontzettend moe toen ik dinsdagmiddag met Daniël terug kwam van de drumstelles. Ik had ondertussen ook nog boodschappen gedaan en was met Daniël nog even Drachten ingeweest voor een nieuwe netwerkadapter. 's Avonds lag ik dan ook al behoorlijk vroeg in mijn bedje.

Alweer een weekje voorbij. Wat gaat de tijd toch snel. Het was weer eens een lekker druk weekje, dus laat ik maar gauw beginnen met vertellen wat er allemaal is gebeurd.

Over de maandag heb ik al flink veel verteld en die dag is er ook niet zoveel bijzonders meer gebeurd en dus gaan we verder met de dinsdag. Dinsdagochtend eerst maar eens even de boodschappen gedaan bij de Jumbo in Leek en daarna even een beetje in huis aan het poetsen. Dinsdagmiddag nadat ik Daniël naar school had gebracht ben ik op school gebleven. Juf Harmke had gevraagd of ik wilde helpen met de bibliotheek. Deze was van de gemeenschapsruimte verplaatst naar de gangkast en moest weer op code worden neergezet. Daar ben ik 's middags mee bezig geweest. Ik heb het niet afgekregen, maar ben wel heel ver gekomen. Na schooltijd ben ik met Daniël doorgereden naar de drumstelles in Drachten. Omdat ik de boodschappen al had gedaan konden we na de drumstelles gelijk weer terug naar huis. Kon Daniël nog even Knight Rider kijken die ik zondagavond voor hem had opgenomen.