Maandagmorgen. Marinus is weer naar zijn werk en Daniël is weer naar school. Ik heb het huis weer voor mij alleen. Ik ben dan vanmorgen ook gelijk begonnen met het soppen van de bovenverdieping. Daniël's dekbed hangt nog lekker even uit het raam. Heerlijk in de vrieskou. Nu eerst even mijn logje schrijven en daarna zal ik zijn bed eens eventjes weer opmaken.

Vorige week een logje geschreven op de dinsdag, dus ik heb een iets kortere week om over te vertellen dit keer. Dinsdag is er verder niet zo heel veel gebeurd, dus die dag slaan we maar even over en we gaan gelijk door naar de woensdag. Woensdag was het oudejaarsdag. 's Morgens een beetje in huis aan het rommelen geweest. Marinus is nog naar Leek geweest om vuurwerk te kopen en oliebollen. Tussen de middag gezellig met zijn drietjes oliebollen gegeten en daarna de afwas aan de kant gemaakt, de logeerspulletjes in de auto, en daarna op weg naar mijn ouders.

Oudejaarsavond hebben we gevierd bij Antje. De moeder van Richard. We hadden een gezellig clubje met zijn achten. Ietsjes na negen uur zijn we begonnen met gourmetten. Daniël heeft ook gezellig mee gedaan. Heeft zelfs zijn eigen vlees (shoarma) klaar gemaakt en natuurlijk een aantal kleine pannenkoekjes, hoewel dat niet zo heel goed wil in die gourmetpannetjes. Wordt net niet heet genoeg. De avond was zomaar voorbij en voor we het wisten was het nieuwe jaar al begonnen. Daniël is de hele avond op gebleven en wilde na twaalf uur ook nog even mee naar buiten om naar het vuurwerk te kijken. Hij had weinig oog voor papa's vuurwerk. Verderop woonden een aantal Chinezen en die hadden wel heel mooi (waarschijnlijk ook erg duur) vuurwerk. Na het vuurwerk nog even een ijsje gegeten en daarna heb ik Daniël bij Antje naar bed gebracht. Een dik half uur later zijn wij weer naar mijn ouders huis gegaan waar Marinus en ik die nacht zouden logeren.

Donderdagmorgen natuurlijk eerst even uitgeslapen. Na het ontbijt en een kopje koffie zijn Marinus en ik Daniël weer gaan ophalen. Hij had zich wel vermaakt bij Antje. Zat lekker achter de computer toen wij kwamen. Weer bij mijn ouders thuis was de soep al bijna klaar en na de soep zijn we naar mijn schoonouders gegaan. Daar hebben we een gezellige middag gehad. Tegen half vijf hebben we de hondjes weer bij mijn ouders weg gehaald en naar huis gegaan.

Vrijdagmorgen waren Marinus en ik al op tijd bezig om de kerstspullen weer op te ruimen. We hadden weinig last van Daniël, want die heeft die morgen even heel lang uitgeslapen. Pas tegen half elf kwam hij een keer naar beneden. Vrijdagmiddag nog even naar Surhuisterveen geweest voor wat decoratiemateriaal voor de etagère die ik met de kerst had gekocht. En vrijdagavond was het weer tijd voor de Showband. Daniël had showrepetitie in de sporthal en ik had muzikale repetitie in Ons Centrum.

Zaterdag stond voor mij ook in het teken van de Showband. Nieuwjaarsconcert. We hebben dan altijd de hele dag repetitie en tegen de avond een kort concertje met een toespraak van de voorzitter en huldiging van leden die zoveel jaar bij de band zitten, of afscheid namen.

Zondag niet zo heel veel gedaan. Gewoon even een lekker dagje bijkomen van de drukke periode in de kerstvakantie. Ik vind het wel weer even lekker dat het "gewone" leven weer is begonnen. Even weer de rust en de regelmaat terug, want die waren de laatste tijd ver te zoeken.