Alweer een logje op de dinsdag. Ik was hem dit keer niet vergeten hoor, ik had gisteren gewoon wat andere dingen op het programma staan, waardoor ik er niet aan ben toe gekomen om mijn web-log bij te werken. Dat doen we vandaag dus maar weer even.

Vorige week hadden we weer een aantal afspraken op de agenda staan. Vooral ook op de agenda van Daniël. Zo ging Daniël dinsdagmiddag met zijn klas naar de open dag van het Singelland College in Surhuisterveen. Ze vertrokken al op tijd en zouden om vier uur weer bij school zijn. Dus Anja (moeder van Sabine) en ik stonden rond vier uur bij school te wachten op de bus. De andere kinderen waren allemaal op fiets, dus van die kinderen hoefden de ouders niet naar school. Maar alles wat langs kwam... geen bus. Uiteindelijk heeft Feike (directeur) ons binnen geroepen en een kopje koffie aangeboden. Om vijf uur kwam dan eindelijk de bus weer bij school. Het programma was in Surhuisterveen pas om vier uur afgelopen en daarna moesten ze nog langs andere scholen om daar kinderen terug te brengen. Vandaar dat ze pas laat weer terug waren. Daniël had zich in ieder geval wel vermaakt. Tja, dat doen ze wel om kinderen naar de school te "lokken". Als je eenmaal op de school zit, doe je niet veel dingen meer die je ook tijdens de open dag hebt gedaan. Tenminste, dat was in mijn schooltijd zo en ik vermoed dat daar nog niet veel in veranderd is.

Woensdag moest ik met Daniël naar Accare. Medicijncontrole. Zijn bloeddruk, lengte en gewicht waren weer helemaal in orde, maar zijn medicatie is wel wat verhoogd. Hij had tussen de middag nogal last van het reboundeffect (heel druk zijn als de pil uitgewerkt is) en ook 's middags werd hij behoorlijk druk. Daniël gaf zelf ook aan dat het aan het eind van de middag vaak zo druk in zijn hoofd is. En dus krijgt hij 's morgens en tussen de middag een halve ritalin meer en als hij 's middags uit school komt mag hij ook eentje hebben. Het verschil is direct merkbaar. Hij is tussen de middag een stuk rustiger en wil ook veel beter luisteren. Tegen de tijd dat Marinus thuis komt is hij ook niet meer zo heel druk en wil veel beter luisteren.

Donderdag en vrijdag is er niet zo heel veel bijzonders gebeurd. Beide dagen heb ik een weer gewerkt en voor de rest een beetje in huis aan het rommelen geweest.

Vrijdagavond natuurlijk weer Showband. Daniël had dit keer showrepetitie in Opende, dus die heb ik om zes uur eerst naar Opende gebracht. Daarna ben ik weer naar huis gegaan en van daaruit ben ik naar de Showband gegaan voor de muzikale repetitie. Zaterdag overdag had de Showband weer de hele dag showrepetitie, maar daar ben ik dit keer niet heen geweest. Daar had ik die dag even geen zin in. Ik heb samen met Daniël koekjes gebakken. Erg leuk om samen met hem te doen.

Zondagmiddag had Marinus repetitie en ik kreeg visite van mijn ouders. We hebben weer een hele gezellige middag gehad. Heel veel gezelschapspelletjes gedaan met Daniël. Ook 's avonds zijn papa en mama nog gebleven voor de koffie. De zondag was dus zomaar weer voorbij.

Gistermorgen had ik een afspraak bij het Behouden Huys in Haren. Het afsluitende gesprek. Ik had een afspraak om kwart over tien, maar ik was er pas om half elf. Bij de afslag Hoogkerk was een auto in de brand gevlogen, met als gevolg negen kilometer file, en daar stond ik natuurlijk middenin. Tijdens het afsluitende gesprek hebben we besproken wat het Behouden Huys mij gebracht heeft. Hoe ik binnen ben gekomen en hoe ik er weer weg ga. Nou, dat is echt een wereld van verschil. Het Behouden Huys heeft met echt wel door een moeilijke periode heen geholpen.

Gistermiddag mocht ik weer werken en gisteravond heb ik met Marinus televisie zitten kijken. Ik had gisteravond natuurlijk mijn log nog kunnen bijwerken, maar ik had even geen zin om daarvoor achter de computer te gaan zitten. Vandaar dus weer eens een logje op de dinsdag.