Toch nog even een logje deze week, want er is de afgelopen week behoorlijk wat gebeurd. Ik ben niet ziek hoor, maar heb wel een behoorlijk pijnlijk weekje gehad.

Het begon allemaal afgelopen zondag. Tijdens het eten brak er een stuk vulling af. Op dat moment was dat nog niet zo pijnlijk, maar maandagmorgen was de pijn wel wat erger. Ik heb gelijk de tandarts gebeld en om kwart voor twee kon ik nog wel even langs komen. Ik was er keurig om kwart voor twee, maar het spreekuur liep "een beetje" uit. Ik werd pas rond twintig voor drie bij haar geroepen. Toen was er geen tijd meer om een uitgebreide behandeling te doen, want ik moest Daniël weer van school halen. De tandarts heeft dus een noodvulling geplaatst en met een afspraak voor de volgende dag, kon ik weer naar huis.

Na een verschrikkelijke nacht, waarin ik hooguit vier uurtjes heb geslapen, stond ik dinsdagmiddag om één uur weer bij de tandarts op de stoep. Ik was dit keer wel op tijd aan de beurt. Ik werd verdoofd en er werden foto's van de kies gemaakt. Op de foto's was te zien dat de kies er nog goed uit ziet, maar dat ik waarschijnlijk pijn heb van de verstandskies die probeert door te breken. Deze kies heeft geen ruimte, omdat de pijnlijke kies in de weg zit. De tandarts zei toen dat ik een afspraak in het ziekenhuis moest maken om de verstandskies te laten trekken. Ik opperde toen of het niet mogelijk was om de pijnlijke kies dan te trekken, zodat de verstandskies wel de ruimte heeft om te groeien. Dat was ook een optie, maar dat deed ze niet vaak met nog bijna gave kiezen. Ik mocht zelf de keuze maken en heb besloten om de pijnlijke kies te laten trekken. Dit was iets wat zij kon doen en dan hoefde ik tenminste niet weer naar het ziekenhuis. Ben de vorige keer dat mijn verstandskies is getrokken nog niet vergeten.

De kies was zo getrokken en een half uurtje later zat ik weer in de auto op weg naar huis. Op dat moment viel de pijn nog wel mee, want de verdoving zat er nog goed in. Later op de middag wist ik echter niet waar ik het moest zoeken van de pijn. Tegen het eind van de middag heb ik maar weer eens met de tandarts gebeld en ik kreeg Brufen 600 bruis voorgeschreven. Deze gauw opgehaald bij de apotheek en ingenomen. Gelukkig duurde het niet lang voordat ze begonnen te werken.

De afgelopen dagen heb ik dus niet heel veel gedaan. Ik heb mijn werk maar afgezegd. Dat komt volgende week wel weer.De plek waar de kies is uitgekomen is nog steeds behoorlijk pijnlijk. Helaas vooral 's nachts, dus echt goed geslapen heb ik de laatste dagen niet. Ik lig dan ook overdag regelmatig even op de bank een klein tukkie te doen. Langzamerhand zal het wel weer beter gaan, maar de ervaring van de vorige keer leert dat dit nog wel even kan duren.

Verder heb ik deze week nog een belangrijke beslissing genomen. Ik ga stoppen met de Showband. De specialisten en ikzelf verwachten dat de vermoeidheid bij mij niet echt volledig weg zal gaan. Dat betekend dus dat ik in het zomerseizoen, als de Showband alleen maar showrepetities heeft, geen muziek kan maken. En dat wil ik natuurlijk niet. Ik zit al een tijdje te spelen met het idee om naar een ander korps te gaan, maar wilde dat uitstellen tot na het WMC. Maar op een gegeven moment ging de knop gewoon om en heb ik besloten om de beslissing te vervroegen. Afgelopen week ben ik, ondanks de kiespijn, op de repetitie van een aantal korpsen geweest en gisteravond heb ik besloten om vanaf 26 februari mee te gaan spelen met Patrimonium uit Groningen. Per 1 maart stop ik dan bij de Showband. Feitelijk heb ik nu nog maar twee repetities met de Showband. Vanavond en volgende week vrijdag. De week daarna zit de Showband in Italië en die week daarna is het werkweekend van de Showband. Het is wel een raar idee om straks op vrijdagavond alleen maar meer met Daniël naar de jeugdband te gaan. Het zal eerst wel even wennen zijn. Ik ben bijna 14 jaar lang elke vrijdagavond bij de Showband geweest.

Zo je ziet is er deze week dus heel wat gebeurd. En ik wilde jullie toch nog even op de hoogte brengen. Sorry dat jullie zolang op dit logje hebben moeten wachten, maar het lukte me echt niet om deze log eerder deze week te schrijven.