Maandag 13 april. Als je mij had gezegd dat het zondag was, dan had ik het ook geloofd. Raar altijd die feestdagen op de maandag. Maar goed, het is dus maandag en dus tijd om mijn web-log even bij te werken.

Vorige week was maar een kort weekje school voor Daniël. Vier dagen hoefde hij maar heen. Het was fantastisch weer, en hij is dan ook regelmatig op de fiets naar school gegaan. Ik ben zelf ook een paar keer op de fiets naar school gegaan om hem te brengen of te halen. Dinsdagmiddag kon hij niet op de fiets, want na schooltijd zijn we weer doorgereden naar Drachten. Eerst de drumstelles, en daarna nog even de wekelijkse boodschappen gedaan bij de Jumbo. Dinsdagavond mocht ik weer naar school. Vergadering van de ouderraad. Nog even de laatste dingetjes bespreken voor de feestavond van komende vrijdag.

Woensdagochtend mocht ik weer eens werken en woensdagmiddag ben ik bezig geweest voor de ouderraad. Ik zou op de computer nog een aantal dingen maken voor de feestavond en daar ging toch iets meer werk in zitten dan ik had verwacht. Ik ben er de hele middag mee bezig geweest, maar het is weer gelukt.

Donderdagmorgen hoefde ik niet te lezen op school. De kinderen hebben op school paasfeest gevierd met een spellen en knutselochtend. 's Middags was er voor de kinderen een tentoonstelling en ruilbeurs. Ik mocht 's middags weer eens werken. 's Avonds had Daniël weer gewoon slagwerkles en ik had repetitie in Groningen. Ik was gelukkig op tijd weg gegaan, want bij Groningen stond ik in de file. In Martiniplaza waren optredens van Nick en Simon en de musical Joseph. Het was dus een zootje rondom de Martinihal.

Vrijdag was Daniël vrij van school in verband met Goede Vrijdag. Daniël vond het dan ook een erg "goede vrijdag", totdat ik zei dat we nog even naar de winkel moesten om een paar laatste paasboodschappen te halen. Met veel gemopper is hij mee geweest naar de winkel en achteraf vond hij het natuurlijk wel weer meevallen. Hij mocht zelf een aantal lekkere dingen voor de Pasen uitzoeken en dat was natuurlijk wel weer feest. Vrijdagmiddag niet veel bijzonders gedaan. Heerlijk genoten van het heerlijke weer.

Zaterdag wilde ik ook buiten genieten van het lekkere weer, maar de boer achter ons had iets anders in gedachten. Die was mest aan het uitrijden. Bah, stinken dat dat deed. Ik had de was buiten hangen, maar die heb ik maar snel van de lijn gehaald en in de droger gestopt. Had niet zo'n zin in een naar mest stinkende was.

Gisteren, eerste paasdag, zijn we de hele dag bij mijn ouders geweest. We hebben 's middags heerlijk buiten gezeten. Ronald en Richard kwamen ook nog even langs. Het was erg gezellig, maar op een gegeven moment had Daniël er niet zo'n zin meer in en vroeg aan ons: "gaan we nog niet naar huis?" Het was al half negen en wij dachten dat hij moe was en daarom graag naar huis wilde, maar nee hoor. Thuis gekomen viel het hem ook nog tegen dat we hem gelijk naar bed brachten. Hij had nog wel eventjes met zijn auto's willen spelen.

Vandaag dus de tweede paasdag. Ik was al vroeg van bed af, want ik wilde nog even wat doen voordat pa en ma vanmiddag komen. Ik heb het eten voor vanavond al zoveel mogelijk klaar gemaakt en ben ook nog maar even met de stofdoek en de stofzuiger door het huis gegaan. Nu dus nog even achter de computer. Straks even een broodje eten en daarna zullen pa, ma en Jurrie wel komen.
Ik wens iedereen nog een fijne tweede paasdag. Geniet van het mooie weer!!