Vandaag weer tijd voor mijn eerste weblog van 2010. Als eerst wil ik daarom iedereen een heel voorspoedig, en vooral heel gezond 2010 toewensen. In de afgelopen twee logjes van mij heb ik teruggekeken op heel 2009. In deze log gaan we terugkijken wat er de afgelopen twee weken allemaal is gebeurd.

Ik heb de agenda er maar even bij gepakt... maar ja, het was vakantie en dat is ook zo'n beetje het enige wat in de agenda vermeld staat. Op de eerste dinsdag van de vakantie stond nog: "Boeken inleveren of verlengen". Die dag zijn we dus inderdaad nog even naar de bibliotheek in Drachten geweest. Niet veel nieuwe boeken meegenomen, want ik zou in de vakantie waarschijnlijk toch niet veel aan lezen toekomen en voor het verlengen van boeken moet je vanaf 1 januari gaan betalen. Dus halen we de volgende keer wel even nieuwe boeken om te lezen.

Dinsdagavond en het is nodig tijd om mijn weblog eens even bij te werken. Om de één of andere rare reden heb ik daar deze week helemaal niet zo'n zin in. Zou dat komen omdat ik een erg spannend boek aan het lezen ben? Nou ja, toch maar even tijd nemen om iets neer te krabbelen, hoewel ik denk dat het niet zo'n heel lang stuk zal worden.

Vorige week was de eerste "normale" week van 2010. Daniël was weer naar school, Marinus weer aan het werk en ik mocht een aantal shiftjes draaien voor TNS-Nipo. Niet veel dit keer, want in het begin van het jaar is het vaak wat rustiger met het werkaanbod. Dit jaar dus ook. Drie shifts mocht ik draaien, waarvan maar twee overdag. Voor het eerst sinds tijden heb ik vorige week dus weer eens een avondshift gedraaid. Dat was wel even wennen hoor. Ik hoop dat er snel weer wat meer werkaanbod is en dat ik gewoon weer lekker vijf shiftjes overdag kan draaien.

Maandagavond. Eerst maar even mijn weblog bij werken voordat ik weer met andere dingen aan de gang ga. Ik erger me op het moment een beetje kapot aan mijn laptop. Hij is met opstarten zooo traag. Ik ben van plan om het maar eens helemaal opnieuw te gaan installeren. Maar voordat ik dat kan doen, wil ik eerst even noteren welke programma's ik allemaal nog gebruik, voordat we er weer naar op zoek moeten. En alvast de installatieprogramma's downloaden. Kan ik straks alles zo achter elkaar er weer op zetten. Daar ben ik dan alsnog wel een tijdje zoet mee denk ik, dus eerst maar even mijn weblog.

Vorige week had ik niet zo heel veel zin om mijn weblog bij te werken. Ik heb die hele week ook niet helemaal lekker in mijn vel gezeten. Geen idee waar het nou precies aan lag, maar gelukkig is het weer voorbij.

Maandagmiddag en eigenlijk ben ik aan het werk, maar tijdens het werken kan ik toch ook best nog wel even een logje schrijven. Het is weer eens een onderzoek waarbij ik soms behoorlijk lang moet wachten voordat ik iemand aan de lijn krijg. Dus ga ik mijn weblog lezers maar even vertellen wat ik de afgelopen week allemaal weer heb meegemaakt.

In mijn vorige log schreef ik al over mijn langzame laptop. Dinsdagmorgen heb ik alle bestanden en installatie programma's overgezet op onze externe harde schijf en heb ik de laptop terug laten zetten naar fabrieksinstellingen. Daarna alle programma's en bestanden er weer op gezet en... hij was weer net zo traag als eerst. Een zinloze actie dus. Ik zal het voorlopig met een trage laptop moeten doen. Ondertussen maar sparen voor een iets snellere laptop, maar dat moet toch maar eventjes wachten hoor. Daar hebben we nu even geen tijd en geld voor.

Maandagavond. Ik zit in onze vernieuwde kamer deze log te schrijven. Tijd om jullie te vertellen wat we vorige week allemaal hebben beleefd. De week stond in het teken van meubels. Maandagavond kwam een erg gezellig vrouwtje uit Drachten onze oude bankstellen en stoel ophalen. Ze was al tijden op zoek naar zo'n bankstel, omdat haar ouders ook zoiets in huis hadden. Ik hoop dat ze er nog veel plezier van mag hebben.

Dinsdag mocht ik 's morgens even werken en 's middags ben ik bezig geweest om de kasten helemaal leeg te maken. Ik ben even niet met Daniël naar de drumstelles geweest. Dat zou iets te druk worden, want 's avonds moest ik ook nog naar Groningen. Ouderbijeenkomst van de SoVa training. We hebben gezien wat de kinderen zoal doen tijdens een sessie en de vooruitgang werd per kind doorgenomen. Zo probeert Daniël steeds meer oogcontact te zoeken als iemand met hem praat, en dat vertelde zijn juffrouw mij ook al. Daniël pikt de dingen dus goed op.

De boodschappen liggen weer in de kast, ik heb een kopje koffie naast mijn laptop staan... tijd om eens even weer een stukje te gaan tikken voor mijn weblog.

Vorige week stond er niet zo heel veel op de planning. Het was nog rustig op het werk met weinig onderzoeken en ik had me dus maar voor twee shifts kunnen inplannen. In het begin van de week hoefde ik helemaal niet te werken. Ik heb heel veel zitten lezen, want ik was bezig met het lezen van een erg spannende serie boeken van mijn favoriete schrijfster Robin Hobb.

Dinsdag met Daniël naar de drumstelles geweest en daarna even weer de wekelijkse boodschappen gedaan.

Het is al weer maandagavond, tijd dus om mijn weblog eens even bij te werken. Nog even terugkomend op mijn logje van vorige week, ondertussen is een verslag over het boek dat ik had gelezen ook al in de bibliotheek geplaatst. Wil je dus weten wat ik aan het lezen was, kijk dan maar gauw in de bibliotheek van mijn website.

Dan zijn we aanbeland bij de afgelopen week. De maandag heb ik in mijn vorige logje al zo'n beetje behandeld, dus kunnen we nu doorgaan met de dinsdag. Dinsdagochtend mocht ik werken en dinsdagmiddag met Daniël naar de drumstelles. Na de drumstelles konden we gelijk naar huis, omdat ik de boodschappen al had gedaan. Thuis gelijk met het eten aan de slag gegaan zodat we op tijd konden eten. 's Avonds naar de vergadering van LVN vrijwilligers in Hooghalen. Dit keer kon de vergadering eindelijk eens doorgaan, en iedereen was ook nog eens aanwezig.

Woensdag was een drukke dag. 's Morgens werken, 's middags met Daniël naar de SoVa training en 's Avonds met zijn drietjes naar het Open huis van het Drachtster Lyceum. Hier kom ik later in deze log nog even op terug.

{jcomments off}

Maandagavond. De eerste dag van de voorjaarsvakantie is al weer bijna voorbij. Tijd om eens even te vertellen wat ik vorige week allemaal heb gedaan. Het was een vrij rustige en normale week. Tenminste, de eerste helft dan. Maandagochtend lekker in huis aan het rommelen geweest en maandagmiddag mocht ik weer eens werken.

Dinsdag moest ik ook weer werken. Dit keer een ochtendshift. 's Middags eerst even wat zitten lezen en na schooltijd met Daniël naar de drumstelles. Dit keer na de drumstelles wel even de wekelijkse boodschappen gedaan. Met veel ergernis dit keer, want sinds ze bij de Jumbo over zijn gegaan op een andere inkooporganisatie zijn een aantal producten die wij veel gebruiken er uit gegaan of veranderd voor een ander merk. Niet altijd ten goede. Ook dit keer waren weer een aantal schappen leeg van producten die ik graag wilde hebben. Dan stond er weer zo'n papiertje voor met: "sorry, dit product is tijdelijk niet leverbaar" of iets dergelijks. Grrr, nog even en de emmer loopt voor wat betreft de Jumbo bij mij over en dan ga ik weer naar de C1000 voor mijn boodschappen. Daar hebben ze wel alles wat ik hebben wil.

De voorjaarsvakantie is al weer voorbij. Het weer leek wel niet op het voorjaar, maar Daniël en ik hebben ons in de vakantie wel vermaakt. Dinsdag zijn we even naar Leek geweest. Eerst even de wekelijkse boodschappen gehaald, en daarna nog even in wat andere winkels rond gekeken. Verder niet veel gekocht hoor. Daniël wilde wel iets van Lego kopen, maar dat heb ik een beetje afgehouden. Hij heeft een hele bak vol met Lego. Hij kan beter wat bouwsels uit elkaar halen en er weer nieuwe dingen van maken. De Lego is dus gewoon in de winkel gebleven.

Het is een lekkere rustige vakantie geworden. Daniël heeft veel achter de computer gezeten, maar we hebben ook samen spelletjes gespeeld. Monopoly, levensweg en mens erger je niet achtbaan waren wel favoriet.

Maandagochtend van week 10 alweer. Wat vliegt de tijd voorbij. Het is al weer maart en de dagen worden weer wat langer. Heerlijk vind ik dat. 's Morgens als je uit bed komt is het niet meer zo donker en als we 's avonds het eten op hebben hoeft het licht ook niet meer aan om de afwas te doen. Op dit moment is het hier wel een beetje grauw en triest buiten. Ik hoop dat het zonnetje er gauw weer bij komt, net zoals het afgelopen weekend. Heerlijk was dat zeg.

Wat hebben we vorige week allemaal weer beleefd. Voor Daniël was het even wennen dat de vakantie weer voorbij was. Hij had er erg veel moeite mee om zijn bed 's morgens uit te komen. Het ligt ook zo lekker warm in bed en dan kom ik er weer aan te zeuren dat hij moet opstaan... Dat is natuurlijk helemaal niet fijn, maar ja, hij moest wel.

Al weer half tien geweest. Tijd om eens een logje te schrijven over wat we vorige week allemaal hebben mee gemaakt. Door het telefoontje van vorige week zondagmiddag liep de week iets anders dan eerst in de planning stond. Maar beginnen maar met het begin van de week. Maandagmiddag even lekker aan het werk geweest en voor de rest is er maandag niet zo heel veel bijzonders gebeurd.

Dinsdag was ook een redelijk normale dag. 's Morgens mocht ik werken en 's middags met Daniël naar de drumstelles en na die tijd natuurlijk even de boodschappen doen. Dinsdagavond hadden we een afspraak op school. Bespreking van de Cito eindtoets en de keuze voor het vervolgonderwijs. Daniël heeft de Cito eindtoets heel goed gemaakt. Hij had een score van 544, wat dus betekend dat hij Havo of VWO zou kunnen doen. Onze schoolkeuze was dus de juiste. Het wordt het Drachtster lyceum waar hij gaat beginnen in de Havo/VWO klas. De aanmeldformulieren daarvoor kregen we na het gesprek mee naar huis.