Vandaag weer tijd voor mijn eerste weblog van 2010. Als eerst wil ik daarom iedereen een heel voorspoedig, en vooral heel gezond 2010 toewensen. In de afgelopen twee logjes van mij heb ik teruggekeken op heel 2009. In deze log gaan we terugkijken wat er de afgelopen twee weken allemaal is gebeurd.

Ik heb de agenda er maar even bij gepakt... maar ja, het was vakantie en dat is ook zo'n beetje het enige wat in de agenda vermeld staat. Op de eerste dinsdag van de vakantie stond nog: "Boeken inleveren of verlengen". Die dag zijn we dus inderdaad nog even naar de bibliotheek in Drachten geweest. Niet veel nieuwe boeken meegenomen, want ik zou in de vakantie waarschijnlijk toch niet veel aan lezen toekomen en voor het verlengen van boeken moet je vanaf 1 januari gaan betalen. Dus halen we de volgende keer wel even nieuwe boeken om te lezen.

Zoals ik in mijn jaaroverzicht al schreef, zijn we met de kerstdagen bij de familie geweest. De eerste kerstdag waren we bij mijn ouders. Ronald, Richard en Antje (Richards' moeder) waren er die dag ook. Richard heeft samen met mijn moeder een heerlijk kerstdiner gemaakt. De tweede kerstdag hebben we gezellig bij mijn schoonouders gevierd. We zijn die avond ook nog weer naar huis gereden, maar dat was niet al te vroeg. Daniël wilde eerst graag de film "Home alone" zien. Gelukkig kon hij de volgende dag weer uitslapen.

De dagen tussen kerst en oud en nieuw heb ik ons huis eens even flink onder handen genomen. Heel veel aan het schoonmaken geweest. Moet natuurlijk ook wel eens gebeuren. Ik ben iemand die het meestal even met de Franse slag doet, maar dit keer ben ik echt flink aan het poetsen geweest.

Daarnaast mocht ik vlak voor oud en nieuw nog even met Marinus computer aan de slag. Hij had één of ander programmaatje geïnstalleerd en ineens kreeg hij een blauw scherm... oeps. Ik heb geprobeerd de computer terug te zetten naar een herstelpunt van het systeemherstel, maar helaas. Het blauwe scherm bleef maar komen. Uiteindelijk heb ik de computer moeten resetten naar fabrieksinstellingen. Gelukkig staan alle bestanden op een externe harde schijf en was Marinus alleen zijn mailtjes kwijt. Maar, ik moest wel opnieuw alle programma's installeren, en daar ben je ook wel weer even zoet mee.

De jaarwisseling kwamen mijn ouders, Ronald, Richard en Antje bij ons vieren. Papa en mama kwamen al vroeg in de middag. Richard zou 's avonds een uitgebreid diner voor ons klaar maken, maar daarvoor moest eerst even een bouillon worden getrokken en dat mochten mama en ik 's middags even doen. Dan kon de bouillon lekker lang trekken. Ronald, Richard en Antje kwamen tegen de avond met een boodschappenkrat vol spullen. De avond was heel gezellig en het eten was voortreffelijk! De tijd vloog voorbij en voor we het wisten stonden we te klinken op het nieuwe jaar.

Nieuwjaarsdag hebben we niet veel bijzonders gedaan. Lekker bijgekomen van oud en nieuw. De dag daarna, zaterdag 2 januari dus, stonden Marinus en ik al vroeg in Drachten. We hebben weer twee jaar lang gespaard bij Hans Anders en we hadden de bon in huis waarmee we een nieuwe bril mochten uitzoeken. Onze ogen zijn weer uitgebreid gemeten en allebei hebben we een lichte aanpassing in de glazen. Over twee weken kunnen we onze nieuwe bril ophalen. Ik kan er gelijk twee halen, want ik heb ook maar gelijk een zonnebril op sterkte besteld.

Zaterdagmiddag nog met Daniël naar Marum geweest. De jeugdband moest optreden tijdens het nieuwjaarsconcert van de Showband. Het concert was kort, de speech van Piet, zoals gewoonlijk, weer lang. Bij het afscheid nemen van leden werd ik ook nog naar voren geroepen. Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Ze hadden vorig jaar tijdens de jaarvergadering al afscheid van mij genomen, maar ze wilden het ook nog even op deze manier doen. Iets na zessen was het nieuwjaarsconcert ten einde en konden we weer richting huis. Daar heb ik in plaats van een minuut of vijf, zo'n twintig minuten over gedaan. Het had de hele middag gesneeuwd en de wegen waren niet schoon gemaakt of gestrooid. Ik kon dus niet harder dan 35 km per uur. Gelukkig zijn we zonder ongelukken en deuken weer thuis gekomen.

En dan zijn we in deze lange log weer aangekomen bij gisteren.(Voor degene die dit pas dinsdag lezen, de zondag dus.) 's Morgens de kerstspullen weer in de dozen gestopt en voor een weekje of 49 naar zolder gebracht. De rest van de dag zijn Marinus en ik bezig geweest met de site van Jukebox (Marinus bandje). Sinds 1 januari van dit jaar is Marinus de nieuwe manager van de band, en ik ben de nieuwe webmaster. Gisteren een aantal kleine aanpassingen op de site gemaakt, maar binnenkort komt er een compleet nieuwe website. Daar zijn we op dit moment wel weer even een tijdje zoet mee. {jcomments on}