Maandagmiddag en eigenlijk ben ik aan het werk, maar tijdens het werken kan ik toch ook best nog wel even een logje schrijven. Het is weer eens een onderzoek waarbij ik soms behoorlijk lang moet wachten voordat ik iemand aan de lijn krijg. Dus ga ik mijn weblog lezers maar even vertellen wat ik de afgelopen week allemaal weer heb meegemaakt.

In mijn vorige log schreef ik al over mijn langzame laptop. Dinsdagmorgen heb ik alle bestanden en installatie programma's overgezet op onze externe harde schijf en heb ik de laptop terug laten zetten naar fabrieksinstellingen. Daarna alle programma's en bestanden er weer op gezet en... hij was weer net zo traag als eerst. Een zinloze actie dus. Ik zal het voorlopig met een trage laptop moeten doen. Ondertussen maar sparen voor een iets snellere laptop, maar dat moet toch maar eventjes wachten hoor. Daar hebben we nu even geen tijd en geld voor.

Natuurlijk hebben we vorige week nog wel meer beleefd. Zo was er dinsdag voor Daniël weer de drumstelles en woensdagmiddag de SoVa training. Woensdagochtend is er nog een opkoper langs geweest om onze meubels te bekijken. Hij wilde de meubels meenemen, maar het bankstel niet. Die hebben we dus maar op marktplaats gezet. Gratis af te halen. Een storm dat dat liep! Niet normaal hoeveel mailtjes en telefoontjes we wel niet hebben gehad. Als het goed is worden de bankstellen en de loveseat vanavond opgehaald.

Verder stond vorige week hier een beetje in het teken van de open dagen van het voortgezet onderwijs. Dinsdagavond naar de Woldborg in Grootegast en vrijdagavond naar de Lindenborg in Leek. Daniël zou de eerste twee jaar van het voortgezet onderwijs naar Grootegast kunnen en deze school sprak ons ook heel erg aan. Ze werken daar met weektaken, wat Daniël op de basisschool ook al gewend is. Nadeel is weer dat als hij naar Leek gaat, dat ze daar weer een heel ander leersysteem hebben. Dat verwacht je eigenlijk niet van scholen uit dezelfde groep. Volgende week (week 5) gaan we nog kijken in Surhuisterveen en Drachten. Eens kijken of daar de leersystemen wel wat beter op elkaar aansluiten.

Het afgelopen weekend ben ik flink aan het opruimen geweest. Zaterdagmorgen begonnen om alle Cd's in van die mooie Cd-boxjes van de Ikea te doen. Maar, toen kwam ik er een paar te kort. Dus, met zijn allen nog even naar de Ikea gereden om extra Cd-boxjes te kopen. Daarnaast ook maar gelijk een mooie rieten kist meegenomen voor Daniël zijn speelgoed. De rest van het weekend druk bezig geweest met het al vast leeg maken van een aantal kasten. Ik kreeg daarbij de opruimwoede te pakken en heb ook de rommelkast en de zolder maar eens opgeruimd. In de kasten beneden staan nu alleen nog de belangrijkste dingen. Dit kan er dinsdagavond uit, want woensdagochtend worden de kasten opgehaald en dan komen donderdag (eindelijk) de nieuwe meubels. Volgende week zal ik jullie verblijden met een aantal metamorfose foto's. {jcomments on}