Maandagavond. Ik zit in onze vernieuwde kamer deze log te schrijven. Tijd om jullie te vertellen wat we vorige week allemaal hebben beleefd. De week stond in het teken van meubels. Maandagavond kwam een erg gezellig vrouwtje uit Drachten onze oude bankstellen en stoel ophalen. Ze was al tijden op zoek naar zo'n bankstel, omdat haar ouders ook zoiets in huis hadden. Ik hoop dat ze er nog veel plezier van mag hebben.

Dinsdag mocht ik 's morgens even werken en 's middags ben ik bezig geweest om de kasten helemaal leeg te maken. Ik ben even niet met Daniël naar de drumstelles geweest. Dat zou iets te druk worden, want 's avonds moest ik ook nog naar Groningen. Ouderbijeenkomst van de SoVa training. We hebben gezien wat de kinderen zoal doen tijdens een sessie en de vooruitgang werd per kind doorgenomen. Zo probeert Daniël steeds meer oogcontact te zoeken als iemand met hem praat, en dat vertelde zijn juffrouw mij ook al. Daniël pikt de dingen dus goed op.

Woensdagochtend om precies negen uur stond Tormentil voor de deur om onze oude meubels op te halen. De rest van de ochtend bezig geweest om alles goed schoon te poetsen. Zonder meubels kan je in de kleinste hoekjes komen, dus wat dat betreft is het wel eens fijn zo'n lege kamer. Woensdagmiddag met Daniël naar de SoVa training en woensdagavond zou ik een vergadering hebben in Hooghalen. Maar, vanwege de weersvoorspelling is die vergadering maar afgezegd. Een verstandige keuze, want er zijn die avond door de gladheid heel wat ongelukken gebeurd.

Donderdag werden de nieuwe meubels bezorgd. Ik had woensdag al met de bezorglijn gebeld en daar werd gezegd dat ze tussen 7 en 12 uur 's morgens zouden komen. Ze waren inderdaad op tijd. Om kwart voor acht werd de vrachtwagen al onze oprit opgereden. Iets na negen stonden alle meubels op hun plekje in de kamer en kon ik betalen. Ik was dinsdag al bij de bank geweest om ons pinlimiet voor één dag te verhogen, maar helaas had de bank dat niet gedaan. Ik kon het maximum bedrag pinnen en de rest moest ik via Internet bankieren overmaken. Ik moest daarbij wel de opdracht uitprinten zodat de bezorgers die weer mee konden krijgen. Een hoop extra gedoe dus omdat de bank niet heeft gedaan wat ik had gevraagd. Ik heb, zodra de vrachtwagen was vertrokken, dan ook een klacht ingediend bij de Regiobank. Ik ben benieuwd of ik hier nog iets van weer hoor. Vond het in ieder geval niet netjes.

Doordat de meubels er lekker vroeg waren, had ik nog de hele dag om alle spullen weer een plekje te geven. Tegen het eind van de middag was alles weer netjes opgeruimd en kon ik me klaar maken voor een optreden met Patrimonium. We moesten spelen tijdens het afscheid van een plastisch chirurg van het Martini Ziekenhuis. Het was een kort optreden, maar het publiek was wel lekker enthousiast.

Het afgelopen weekend zijn we ook weer een aantal keer op stap geweest. Zaterdag naar Drachten om nog wat accessoires te zoeken ter vervanging van de oubollige dingen die we in de kamer hadden staan. Het is er allemaal een stuk strakker van geworden. Zondag nog even naar de Mediamarkt, want Marinus zijn tomtom had het begeven en aangezien ze 19% korting hadden bij de mediamarkt, was het wel even de moeite om daar te gaan kijken. Het was er wel druk zeg. Gelukkig wist Marinus wat hij hebben wilde en waren we zo weer buiten. {jcomments on}