De tweede maandag van januari. Tijd voor mijn eerste logje van 2011. Al weer een jaar om op terug te kijken en een nieuw jaar om op vooruit te kijken. Ben benieuwd wat 2011 ons allemaal gaat brengen. Maar eerst nog een logje over de laatste dagen van 2010 en de eerste anderhalve week van 2011.

In de laatste week voor het oud en nieuw waren Marinus en ik ook vrij. Maandagmorgen hebben we samen de wekelijkse boodschappen gedaan. Dinsdagavond zijn we weer even bij pa op visite geweest. Donderdag wilden we ook weer op visite, maar toen was het zo glad op de wegen dat we maar verstandig thuis zijn gebleven.

Zo, we vliegen even door de laatste week van 2010 heen, want we zijn al aanbeland bij oudejaarsdag. De hele dag lekker rustig aan gedaan. Marinus heeft 's middags nog vuurwerk gehaald en ik ben ondertussen onze weekendtassen gaan inpakken. Aan het eind van de middag met zijn allen in de auto richting mijn ouders waar we oud en nieuw zouden vieren. Het was weer een gezellige avond. Ronald, Richard en Antje waren er ook en met zijn allen zijn we aan het gourmetten geweest. En met zijn allen bedoel ik ook echt met zijn allen. Daniël heeft, met behulp van mijn vader, ook zijn eigen eten klaar gemaakt. Hij vond het hartstikke leuk. Tegen twaalf uur elkaar een gelukkig Nieuwjaar gewenst met kinderchampagne van de HEMA. Aangezien mijn ouders en ik geen alcohol drinken, was dit een prima alternatief. Gelukkig was 's avonds de mist wat opgetrokken en konden we genieten van het vuurwerk dat in de straat werd afgeschoten. Rond twintig over twaalf had Daniël het wel gezien en heb ik hem naar bed gebracht. Wijzelf lagen er pas tegen een uur of twee in.

En het is al weer maandag. Tijd voor een nieuw logje. Er is, vooral aan het eind van de week ook weer heel wat gebeurt, dus laten we maar gauw beginnen.

Eigenlijk was het begin van de week redelijk normaal. Maandagochtend naar Leek voor de dagelijkse boodschappen en maandagmiddag weer aan het werk voor TNS-Nipo. Dinsdagochtend stond mijn tweede shift van die week gepland en ook gelijk de laatste... tenminste, dat dacht ik. Dinsdagmiddag een mail in de bus dat er voor een bepaald onderzoek nog enquêteurs gezocht werden. Gelijk gebeld, en een extra shift kunnen bemachtigen. Dinsdagmiddag ook weer met Daniël naar Drachten voor de drumstelles. Voor de laatste keer op de locatie aan de geelgorsstraat. Vanaf deze week zijn de lessen in een gebouwtje op het industrieterrein.
Woensdagochtend mocht ik dus, onverwacht, nog een shift draaien.

Maandagavond. Tijd alweer voor een verslagje op mijn web-log. Vorige week weer een aparte week gehad. Maandagmorgen werd ik wakker met keelpijn. Mijn stem was zelfs bijna weg. Er stond voor maandag een ochtendje werken voor TNS-Nipo op de agenda, dus het eerste wat ik 's morgens moest doen was die shift afzeggen. Ik heb hem kunnen verplaatsen naar de vrijdagochtend. Maandagmiddag moest ik nog wel even naar Daniël's school. Een volgend gesprek over het rugzakje. Ik had verwacht dat het een kort gesprek zou zijn, maar heb er meer dan een uur gezeten. Ik had het idee dat ze het zelf niet helemaal goed hadden voorbereid.
Dinsdag was Daniël al op tijd vrij, maar toen hij thuis kwam zag hij er niet echt goed uit. Rode oogjes, en hij voelde zich moe. Hij is boven op zijn bed gaan liggen, en ik geloof dat hij zelfs even heeft geslapen. Ik heb zijn drumstelles maar afgezegd. Dinsdagavond wilde hij wel naar school. Er was een open huis en Daniël mocht helpen in het wiskundelokaal. Ik heb hem gebracht en gehaald. Het is goed gegaan, maar hij was wel ontzettend moe.

Half tien geweest. Net weer een shift gewerkt, en nu nog maar even mijn weblog bijwerken. Ik wilde vanmiddag al een logje schrijven, maar Daniël gooide roet in het eten. Daarover later nog wel meer.

Laten we beginnen met vorige week. Wat hebben we toen allemaal weer beleefd. Uiteraard moest ik op dinsdag met Daniël naar drumstelles. Een nieuwe locatie dit keer. Het gebouw waar ze nu zitten is veel groter, met ook veel meer parkeerruimte, maar de wachtruimte is wel behoorlijk koud. Ik heb de hele tijd met de jas aangezeten. Daniël zei dat het in de repetitieruimte wel warm was. Gelukkig maar, want in de kou spelen lijkt mij maar niks.

Woensdagavond weer naar school. Laatste deel van de basisonderdelen van Word. Deze week hebben we als huiswerk een aantal onderdelen die ik zelf al wel eens heb geweten, maar die flink weg zijn gezakt. Echt van die o ja dingetjes. Daarnaast natuurlijk weer even getypt.

Het is al dinsdagmorgen. Ik zit met mijn laptop op schoot naar koffietijd te kijken, en ondertussen dus even mijn web-log bij te werken. Gisteravond geen tijd meer gehad om een logje te schrijven. Vergadering met de LVN-vrijwilligers bij mij thuis.

Vorige week onverwachts een drukke week gekregen. Zoals al verteld in mijn vorige logje, is Daniël gevallen met zijn fiets en heeft een flinke wond op zijn been. Fietsen was voor hem moeilijk, en dus heb ik hem alle dagen naar school moeten brengen en halen. Dinsdag nog wel naar de drumstelles geweest, maar erg handig en lekker ging dat niet.

Maandagavond, tijd om mijn web-log bij te werken. Ik zie dat ik dat vorige week helemaal ben vergeten. Geen idee waarom eigenlijk. Gewoon vergeten denk ik. Teveel leuke andere dingen aan het doen op dit moment. Met Daniël's knie gaat het weer de goede kant op. Hij heeft er al lang geen gaasje meer om en de plek wordt steeds een beetje kleiner.

Om me weer te herinneren wat er in de afgelopen twee weken allemaal is gebeurd, heb ik even de agenda er bij gepakt. In de week van 7 februari zie ik dat ik die week drie keer heb gewerkt, waarvan twee keer een avond. Ik vind het tegenwoordig best lekker om 's avonds te werken. Het lijkt wel of de tijd veel sneller gaat. Het komt misschien ook omdat ik tijdens het werk tegenwoordig met collega's contact heb via MSN. Gezellig kletsen als we weer eens op de volgende respondent moeten wachten.

Verder is in week 6 de monteur van Sanders meubelstad langs geweest. Al voor de kerst heeft een scharnier van onze grote kast in de kamer het begeven en deze is dus nu eindelijk vervangen voor een nieuwe.

Maandagmiddag ietsjes voor één uur. Over een dik half uur mag ik voor de eerste keer deze week werken. Vijf shifts heb ik voor deze week staan. Twee keer een ochtend, twee keer een middag en een avond. Maar, voordat ik aan het werk ga, nog even mijn web-log bijwerken.

Vorige week was het vakantie, maar op de eerste vakantiedag van Daniël kon hij niet uitslapen. Er stond een afspraak gepland bij Accare. Medicatiecontrole. Om negen uur werden we al bij Accare verwacht, dus dat was al vroeg in de auto richting Groningen. We zijn dit keer behoorlijk lang bij de verpleegkundige die Daniël altijd begeleid geweest. We hebben het vooral over school gehad en hoe het daar nu gaat. Natuurlijk ook de controle van bloeddruk, gewicht en lengte. Bloeddruk was weer prima in orde. In de lengte is hij het afgelopen half jaar spectaculair gestegen. Zes centimeter in een klein half jaar. Hij is nu 1.64m en gaat weer boven het gemiddelde lijntje uit. Zijn gewicht zit nog steeds op de middellijn. Hij zou, gezien zijn lengte, dus wel wat zwaarder mogen zijn.

Maandagavond alweer. We hebben net gegeten, de afwas is al gedaan en staat weer schoon in de kast. Tijd om voor de eerste keer een blog te schrijven via het nieuwe systeem op mijn website.
Het begin van vorige week stond voor mij in het teken van het updaten van mijn website. Al mijn blogs zijn nu beter geïntegreerd op mijn website en daar ben ik wel even mee bezig geweest. Maar naast het bijwerken van mijn website hebben we natuurlijk ook nog wel wat andere dingen gedaan.

Op dinsdagmiddag met Daniël naar Drachten voor zijn drumstelles. Ik weet niet wat de leraar dit keer tijdens de les heeft gedaan, maar 's avonds na het eten wilde Daniël nog even oefenen achter zijn drumstel. Dat wil hij anders nooit op de dag dat hij ook les heeft gehad. Ook op de andere dagen van vorige week is Daniël flink aan het oefenen geweest op zijn drumstel.

Maandagavond al weer. Vandaag al weer een drukke dag gehad, maar nu is het eerst even tijd voor een nieuwe blog. Wat is er de afgelopen week allemaal weer gebeurd.

Het was met mijn werk weer een heerlijke week. Vijf keer kunnen werken, te beginnen op de maandagmiddag, maar daar heb ik het in mijn vorige blog al over gehad. Dinsdagochtend was de tweede keer dat ik mocht werken. Dinsdagmiddag weer met Daniël naar de drumstelles in Drachten. Ik moet nog wel even wennen aan het nieuwe tijdstip hoor. Daniël heeft nu les van vier uur tot twintig over vier en dat betekend dus dat ik, zodra we thuis zijn, moet beginnen met koken. Afgelopen dinsdag stonden we ook nog eens in de file voordat we eindelijk Drachten eens uit konden. Er stond een auto met pech midden op de rotonde. Erg onhandig.

Het is al weer maandagavond. Daniël is net naar boven gegaan. Daar gaat hij nog even lezen en daarna lekker slapen. Marinus zit voor de televisie en ik zit achter mijn laptop deze blog te schrijven. Jullie weer op de hoogte brengen van wat er vorige week allemaal weer is gebeurd.

Ik heb weer een lekkere drukke week gehad. Alle dagen mocht ik een dagdeel werken. En natuurlijk stonden de normale wekelijkse afspraken weer op de agenda. Dinsdagmiddag met Daniël naar de drumstelles, donderdagavond repetitie met Patrimonium en natuurlijk op woensdag weer naar de opleiding. Dit keer stond de proeftoets van Word 2007 en de proeftoets typen op de agenda. We begonnen met de proeftoets Word 2007. Ik was als eerste klaar met de toets. Ik vond hem ook niet erg moeilijk. Na de Word-toets de proeftoets typen. Ik had 342 aanslagen per minuut. 33 procent fout en als eindcijfer een 8. Het cijfer voor de Word-toets kreeg ik donderdagavond via de mail. En ja hoor, net als bij de vorige twee proeftoetsen (telefoneren en kantoorvaardigheden) heb ik weer een 10 gehaald.

Het is tijd om jullie weer op de hoogte te brengen van wat er de afgelopen week allemaal is gebeurd. Ik zal maar gelijk beginnen met de maandag. In mijn vorige blog vertelde ik al dat die dag voor mij een rotdag was. 's Morgens kreeg ik een mail van de persoon die op school bezig is met de aanvraag van Daniël's rugzakje. Het ging weer over het PDO (psychodiagnostisch onderzoek) van Accare. Het onderzoek waarbij Daniël's IQ wordt gemeten. Voor de aanvraag van het rugzakje is deze te oud, terwijl op de papieren van Accare staat dat het onderzoek 2 jaar geldig is. Bij Accare willen ze het onderzoek binnen deze twee jaar niet opnieuw doen, en eerlijk gezegd wil ik liever ook niet dat het onderzoek weer wordt herhaald. Ik heb uiteindelijk een reactie terug gestuurd dat ze zelf maar contact op moeten nemen met Accare om duidelijk te maken wat ze nou precies willen. Ook heb ik ondertussen contact gehad met een PGB-consulente. Zij zegt dat het weinig zin heeft om nog een rugzakje aan te vragen, aangezien dit er volgend jaar waarschijnlijk toch uit gaat. Ze wil ons helpen met het aanvragen van een PGB, waar wij dan een onderwijsassistent van in kunnen huren. Van school heb ik nog steeds geen antwoord gekregen. Ik ga er zelf ook niet achteraan. Ik ben er even zat van.