De tweede maandag van januari. Tijd voor mijn eerste logje van 2011. Al weer een jaar om op terug te kijken en een nieuw jaar om op vooruit te kijken. Ben benieuwd wat 2011 ons allemaal gaat brengen. Maar eerst nog een logje over de laatste dagen van 2010 en de eerste anderhalve week van 2011.

In de laatste week voor het oud en nieuw waren Marinus en ik ook vrij. Maandagmorgen hebben we samen de wekelijkse boodschappen gedaan. Dinsdagavond zijn we weer even bij pa op visite geweest. Donderdag wilden we ook weer op visite, maar toen was het zo glad op de wegen dat we maar verstandig thuis zijn gebleven.

Zo, we vliegen even door de laatste week van 2010 heen, want we zijn al aanbeland bij oudejaarsdag. De hele dag lekker rustig aan gedaan. Marinus heeft 's middags nog vuurwerk gehaald en ik ben ondertussen onze weekendtassen gaan inpakken. Aan het eind van de middag met zijn allen in de auto richting mijn ouders waar we oud en nieuw zouden vieren. Het was weer een gezellige avond. Ronald, Richard en Antje waren er ook en met zijn allen zijn we aan het gourmetten geweest. En met zijn allen bedoel ik ook echt met zijn allen. Daniël heeft, met behulp van mijn vader, ook zijn eigen eten klaar gemaakt. Hij vond het hartstikke leuk. Tegen twaalf uur elkaar een gelukkig Nieuwjaar gewenst met kinderchampagne van de HEMA. Aangezien mijn ouders en ik geen alcohol drinken, was dit een prima alternatief. Gelukkig was 's avonds de mist wat opgetrokken en konden we genieten van het vuurwerk dat in de straat werd afgeschoten. Rond twintig over twaalf had Daniël het wel gezien en heb ik hem naar bed gebracht. Wijzelf lagen er pas tegen een uur of twee in.

Zondagmorgen natuurlijk even uitgeslapen en later die ochtend zijn Marinus en ik nog even naar Marinus zijn ouders geweest. Pa was oudejaarsdag weer thuis gekomen en heeft thuis oud en nieuw kunnen vieren. Nu moet hij weer aansterken, maar dat gaat vast helemaal goed komen. Tussen de middag nog bij mijn ouders soep en brood gehad, en daarna alles weer in de auto gestopt en richting huis gegaan.
De zondag na oud en nieuw was ik al vroeg beneden en ben begonnen met het opruimen van de kerstspullen. Later kwam Marinus mij helpen en tussen de middag stond alles weer op zolder.

En dan zijn we nu al aanbeland bij de vorige week. Ik zal maar beginnen met vorige week dinsdag. Een treindagje voor mij. Ik moest voor een extra instructie over een onderzoek naar het kantoor van TNS-Nipo in Amsterdam. Iets over tien uur stapte ik in Grijpskerk al in de trein en ietsjes na één uur kwam ik aan op het station in Amsterdam. Lopend naar het kantoor gegaan, waar in de kantine al heel wat andere enquêteurs zaten die ook voor de instructie kwamen. Het was leuk om ook eens de gezichten van collega's die ik via Hyves ken in het echt te zien. De instructie werd bovenin het gebouw gegeven. Een heerlijke locatie, met een mooi uitzicht over Amsterdam. Maar, daar kwamen we natuurlijk niet voor. Na de instructie weer richting het station en in de trein richting Grijpskerk. Tegen acht uur was ik weer thuis. De volgende dag mocht ik 's middags gelijk aan het onderzoek waar ik voor naar Amsterdam was gegaan werken. Een leuk onderzoek om te doen, met een hoge respons. Ik had aan het eind van mijn shift gewoon een droge keel van het praten.

Woensdagavond had ik mijn tweede deelexamen van de opleiding telefoniste / receptioniste. Hij was een stuk moeilijker dan de proeftoets van vlak voor de kerstvakantie. Donderdagmorgen had ik de uitslag in mijn mailbox, en ik mag een tweede negen op mijn cijferlijst noteren. Deze week gaan we beginnen met de praktijkvakken: blind typen en Word 2007.

Aangezien mijn logje al behoorlijk lang begint te worden gaan we gelijk maar door naar de zaterdag. Zaterdagmiddag naar het nieuwjaarsconcert van Showband Marum geweest. Ik schrok wel een beetje van hoe klein de groep nu is geworden. Maar, er was ook nieuws waardoor ik nu weer met een beetje een dilemma zit. Het derde korps gaat beginnen. Een korps voor oud-leden van Showband Marum. Dit korps gaat geen shows lopen, maar concert optredens verzorgen. En nu begint het toch wel weer een beetje te kriebelen. Ik heb het heel erg naar mijn zin bij Patrimonium, maar Marum trekt mij ook nog steeds heel erg. Dilemma dus, want beide korpsen repeteren op donderdag, dus bij beide gaan spelen is geen optie. Voorlopig heb ik eerst besloten om tot het Oosterpoortconcert in april bij Patrimonium te blijven. Wat ik daarna ga doen? Daar moeten we nog maar even goed over na gaan denken. {jcomments on}