En het is al weer maandag. Tijd voor een nieuw logje. Er is, vooral aan het eind van de week ook weer heel wat gebeurt, dus laten we maar gauw beginnen.

Eigenlijk was het begin van de week redelijk normaal. Maandagochtend naar Leek voor de dagelijkse boodschappen en maandagmiddag weer aan het werk voor TNS-Nipo. Dinsdagochtend stond mijn tweede shift van die week gepland en ook gelijk de laatste... tenminste, dat dacht ik. Dinsdagmiddag een mail in de bus dat er voor een bepaald onderzoek nog enquêteurs gezocht werden. Gelijk gebeld, en een extra shift kunnen bemachtigen. Dinsdagmiddag ook weer met Daniël naar Drachten voor de drumstelles. Voor de laatste keer op de locatie aan de geelgorsstraat. Vanaf deze week zijn de lessen in een gebouwtje op het industrieterrein.
Woensdagochtend mocht ik dus, onverwacht, nog een shift draaien.

Woensdagavond naar Drachten voor mijn opleiding. Voor de eerste keer praktijk. Voor mij best een beetje saai. De basisdingen van Word 2007, die in het begin van het boek aan de orde komen, die ken ik (bijna) allemaal wel. Er zijn maar een paar kleine dingetjes waarvan ik kan zeggen: "Hé, dat wist ik niet." Typen heb ik ook al aardig onder de knie. De meeste keren haal ik met oefenen als cijfer een acht, met een aantal aanslagen van rond de driehonderd per minuut.

Donderdagmorgen weer werktijden doorgebeld voor deze week. De donderdagmiddag ben ik op zoek gegaan naar een leuk programmaatje om op mijn computer een dagboek bij te houden. Ik schrijf dan wel een weblog, maar sommige dingen zijn toch nog te privé. Die schrijf ik liever in een persoonlijk dagboek. Aan het eind van de middag mijn keuze gemaakt. Donderdagavond natuurlijk weer naar Patrimonium. Heerlijk muziek gemaakt. Wim was er dit keer ook weer. Dat speelt toch altijd anders dan met een invaldirigent. Niet dat die dirigent niet goed was, maar het is toch anders. Deze week krijgen we allemaal nieuwe muziek. Ik ben benieuwd wat voor stukken we donderdag in ons postvakje tegenkomen.

Vrijdag was weer een dag vol ergernis. 's Morgens nog net op mijn laptop kunnen zien welke roosterwijzigingen er voor Daniël waren, maar daarna begon mijn laptop weer vreemd te doen. Om weer wat met de laptop te kunnen doen, moest ik eerst opstartherstel uitvoeren. Daar is hij in totaal wel zo'n drie uur mee bezig geweest en hij sloot af met één of andere foutmelding. Hij startte wel weer op, maar liep ook steeds weer vast. Toen het even mogelijk was, maar een back-up gemaakt van mijn gegevens. 's Avonds na het eten met Marinus op stap voor een nieuwe laptop, want ik had niet veel vertrouwen in de Acer laptop. Het is nu een Packard bell geworden. Ik hoop dat deze wat langer mee gaat, anders is het de laatste laptop die we hebben gekocht. Vrijdagavond dus aan het multitasken geweest. Op televisie kijken naar The Voice of Holland en ondertussen de laptop klaar maken voor het eerste gebruik, alle Windows updates downloaden en installeren en al een begin gemaakt met het installeren van diverse programma's. Ik begin er ondertussen behoorlijk handig in te worden. Zaterdagmorgen waren alle programma's weer geïnstalleerd en kon ik met de laptop werken.

Voor de rest is er dit weekend niet veel gebeurd. Ik ben druk bezig geweest om mijn nieuwe laptop weer te leren kennen en daarnaast heb ik ook de was weer aan de kant gemaakt. Volgende week maar weer verder met wat er deze week allemaal is gebeurd. {jcomments on}