Maandagmiddag ietsjes voor één uur. Over een dik half uur mag ik voor de eerste keer deze week werken. Vijf shifts heb ik voor deze week staan. Twee keer een ochtend, twee keer een middag en een avond. Maar, voordat ik aan het werk ga, nog even mijn web-log bijwerken.

Vorige week was het vakantie, maar op de eerste vakantiedag van Daniël kon hij niet uitslapen. Er stond een afspraak gepland bij Accare. Medicatiecontrole. Om negen uur werden we al bij Accare verwacht, dus dat was al vroeg in de auto richting Groningen. We zijn dit keer behoorlijk lang bij de verpleegkundige die Daniël altijd begeleid geweest. We hebben het vooral over school gehad en hoe het daar nu gaat. Natuurlijk ook de controle van bloeddruk, gewicht en lengte. Bloeddruk was weer prima in orde. In de lengte is hij het afgelopen half jaar spectaculair gestegen. Zes centimeter in een klein half jaar. Hij is nu 1.64m en gaat weer boven het gemiddelde lijntje uit. Zijn gewicht zit nog steeds op de middellijn. Hij zou, gezien zijn lengte, dus wel wat zwaarder mogen zijn.

Na het gesprek bij Accare nog even naar de ToysXL geweest. Daar heeft Daniël een arcade spelcomputertje gekocht voor in de pauzes op school. Hij wil natuurlijk het allerliefst zijn Nintendo mee naar school, maar dat wil ik niet hebben.

Voor de rest is Daniëls vakantieweek een rustige week geweest. Daniël heeft elke dag wel even spelletjes gespeeld op de Nintendo Wii of de DS. Ik begon de week met twee shifts en gedurende de week zijn daar nog twee bijgekomen, zodat ik uiteindelijk dus vier keer heb gewerkt.

Het afgelopen weekend hebben we het lekker druk gehad. Zaterdagmiddag door de regen op weg naar Drachten. Het was ons al eerder opgevallen dat Daniël zijn broeken te kort waren, maar na ons bezoekje aan Accare werd het wel helemaal duidelijk dat maat 158 nu te klein is voor Daniël. Zijn shirts waren al maat 164, maar zijn broeken nog niet en dus hebben we zaterdag weer een paar nieuwe broeken er bij gekocht. Ook nog maar even langs de schoenenwinkel gegaan om Daniëls voeten te laten opmeten. Dat was ook al even slikken. Hij heeft maat 39 overgeslagen en heeft nu schoenen maat slagschip aan... haha... maatje 40 heeft hij nu dus van schoenen. Groter dan die van mij en nog maar twee maten verwijderd van die van Marinus. Ons kleine jongetje begint een grote tiener te worden. Ik zou er bijna nostalgisch van worden. Waar is de tijd gebleven dat hij nog heerlijk bij mij op schoot lag een flesje leeg te drinken.

Gister ook weer druk bezig geweest. Marinus is met de belastingpapieren van mijn ouders, mijn schoonouders, zwager en onszelf aan de gang. Ik ben maar eens even gaan oefenen met de oefeningen uit het cursusboek van Word. En natuurlijk met typen. Op 16 maart hebben we proeftoets van beide onderdelen en een week later het examen. Weer een week later begint dan het vervolg van de opleiding.
En nu is het kwart over één. Tijd om dit logje te plaatsen en me te gaan voorbereiden op mijn eerste shift van deze week. {jcomments on}