Maandagavond al weer. We hebben net gegeten en de afwas is ook al weer schoon en in de kast. Nu even tijd om een stukje voor mijn blog te schrijven. Ik hoop dat ik het red voor ik weer weg moet. Vanavond een ouderavond bij Daniël op school. Thema is de overgang van de 2e naar de 3e klas. Daar zijn ze mooi op tijd mee. De derde schoolweek is nog maar net begonnen.
Wat is er vorige week allemaal gebeurd. Ik zal de agenda er maar weer eens even bij pakken. Mijn Outlook-agenda zag er vorige week behoorlijk roze uit. Dat is de kleur die mijn werkafspraken aan geeft. Er stonden vijf shifts op de agenda en de eerste was gelijk op de maandagmiddag. Tegen het einde van de shift de mededeling in beeld met de vraag of ik even naar de meekijk wilde bellen. Een beoordeling. Ze zijn nog steeds erg tevreden over mijn werk en ik mag dus weer een tijdje blijven.

Dinsdag stond er in de ochtend een shift op de agenda en 's middags mocht ik weer met Daniël naar Drachten voor de drumstelles. Daar vertelde de leraar dat hij er eind deze maand mee stopt. Daniël zou dus een andere leraar krijgen. Ik heb verteld dat Daniël waarschijnlijk ook in Drachten stopt met de drumstellessen, omdat hij straks in Grootegast les krijgt en daarbij ook melodisch slagwerk gaat leren. Dinsdagavond weer heerlijk voor de televisie genieten van een avondje NCIS.

Woensdag bijna de hele dag zitten lezen. Nou ja, de hele dag... 's middags moest ik ook nog even aan het werk. Maar na het eten ben ik wel gelijk weer gaan lezen. Mijn boek was zo spannend en ik wilde hem graag uit hebben. Ietsjes na tien uur had ik het boek uit. Daarna nog even televisie zitten kijken en toen was het ook al weer bedtijd.

Donderdag was het Wereldlymfklierkankerdag, afgekort WLKD. De hele dag zat er een telefoonteam klaar om vragen van bellers te beantwoorden. Ook was er een twitterfountain waarop tweets over het WLKD te lezen waren. Via twitter een heb ik een aantal keren stil gestaan bij de slachtoffers, degenen die nu tegen de ziekte strijden en de overlevers van lymfklierkanker.
Naast dat het lymfklierkanerdag was, stond mijn agenda ook vol met de normale donderdagse dingen. 's Morgens werktijden doorbellen voor deze week, 's middags aan het werk en 's avonds weer naar Patrimonium. We hebben het stuk gekregen dat Wim (de dirigent) heeft geschreven ter ere van het 90-jarig jubileum van de vereniging. Het is een heel mooi stuk geworden.

En dan zijn we bij de vrijdag aangekomen. Vrijdagochtend weer aan het werk geweest. De laatste shift van die week. 's Middags eerst even in huis aan het werk geweest. Stofzuiger en stofdoek door het huis en de afzuigkap even flink onder handen genomen. Aan het eind van de middag met Daniël richting Doezum voor de slagwerkles bij Stichting Muziekonderwijs Grootegast. De leraar heeft een beetje uitgeprobeerd wat Daniël kon en daarnaast hebben we vooral zitten praten. Daniël heeft wel gelijk huiswerk meegekregen. Een aantal stukken die hij voor het A-diploma zou moeten kunnen spelen. Thuis is hij gelijk aan het oefenen gegaan.

En dan tot slot nog het weekend. Ik ben heel wat heen en weer gereisd naar oost-Groningen. Zaterdagavond met Daniël naar de verjaardag van mijn broertje. Kennis gemaakt met hun nieuwst gezinslid. Een kleine lapjeskat met de naam Minoes. Echt een schatje! Het was een hele gezellige avond. We waren pas tegen twaalf uur weer thuis.
Een dag later gingen we weer richting oost-Groningen. Dit keer samen met Marinus naar zijn ouders. Even weer kijken hoe het met pa ging. Op het moment dat wij er waren ging het wel redelijk. Maar het gaat steeds op en neer. Hij gaat nog wel steeds naar de bingo en daar geniet hij dan ook met volle teugen van. Het blijft steeds maar afwachten hoe lang het nog gaat duren.

En dan tot slot de foto van deze week. Het is een foto van een spin die op onze achterdeur zat. Hij had net een grote dikke vlieg gevangen.

Spin1