Maandagavond 2 januari 2012. Als eerst wil ik al mijn lezer een heel goed 2012 toewensen! Voor mij is het nu weer tijd om een blog te schrijven over de laatste twee weken van 2011. Vorige week maandag was het kerst en in de dagen daarna had ik het even te druk met iets anders om een blog te schrijven. Jullie mochten dus weer eens wat langer wachten op een nieuwe blog van mij.

We zullen maar eens beginnen met week 51. Mijn laatste werkweek van 2011. Er stonden vijf shifts gepland, maar de laatste shift kon ik niet helemaal uit werken. Het werk was op. Dat is meestal hoor, zo aan het einde van het jaar en ook in het begin van een jaar is het vaak rustig. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe vaak ik mag inplannen voor volgende week, want dan mag ik weer beginnen.

Maandagochtend, en het duurt nog even voordat ik aan het werk moet, dus kan ik eerst nog wel even een blog schrijven. Een blog over de eerste week van 2012. Daniël en ik hadden nog vakantie, Marinus moest dinsdag weer aan het werk. Vorige week maandag was Marinus dus nog in huis en nadat ik de wekelijkse boodschappen had gedaan zijn we nog even samen op stap geweest. Bij de Welkoop in Leek hebben we een nieuw vogelvoederhuis gekocht. Ons oude huisje viel bijna uit elkaar, zo vaak was hij al gevallen en dus werd het tijd voor een nieuwe. Thuis heb ik het huisje gelijk buiten neer gezet en... vastgezet met waslijndraad en haringen in de grond. En dat was maar goed ook! Wat een weer hebben we de rest van de week gehad zeg. Maar, het huisje is blijven staan en de vogeltjes hebben gesmuld van het voer dat er in ligt.

Dat was me het dagje wel weer zeg! En nu eerst maar eens even een blog schrijven voor we met een aantal andere dingen bezig gaan, want anders vergeten we de blog weer.

Vorige week de eerste 'normale' week van 2012. Daniël moest maandagochtend weer naar school en dat was voor hem toch best wel even wennen. Hij kon bijna zijn bed niet uitkomen. Maar, uiteindelijk was hij weer op tijd klaar om naar school te gaan. Nadat hij naar school was gegaan heb ik mijn vorige blog geschreven en daarna was het weer werken. Ook best even weer wennen hoor, zo na twee weken vakantie te hebben gevierd.
Maandagmiddag mocht ik dus nog even de wekelijkse boodschappen doen. Normaal doe ik dat 's ochtends, maar om de één of andere vreemde reden had ik voor de maandag een ochtendshift gepland.

Vandaag staat er weer een ochtendshift op de agenda, maar voordat die om negen uur begint, zal ik eerst eens even mijn blog bijwerken. Ik ben de laatste tijd weer druk bezig met van alles en nog wat en daardoor is het er vorige week even niet van gekomen om een blog te schrijven.

Eén van de dingen waar ik mee bezig ben geweest is mijn ansichtkaarten verzameling. Ik verzamel al jaren ansichtkaarten en bewaarde ze in een doos. Ik zeg "bewaarde", want in week 3 ben ik vooral bezig geweest om alle ansichtkaarten in mappen te plakken. Daarnaast heb ik ze allemaal gescand. Op mijn computer heb ik een database bestand gemaakt en daar alles netjes in geordend, en daarnaast heb ik nog een nieuwe website gemaakt waar alle kaarten opstaan. Kijk maar eens op: postcards.andreaweb.nl.

Een dagje te laat, maar hier toch nog even een blogje van mij. Zoals jullie waarschijnlijk aan de website al hebben gezien, ben ik de afgelopen week behoorlijk druk geweest met een nieuw uiterlijk voor de site. Er zitten weer heel wat uurtjes werk in en ik ben zelf ontzettend blij met het resultaat. Ik ben ook benieuwd wat jullie er van vinden. Laat een reactie achter op dit blog, of... misschien nog leuker... in het gastenboek. Het gastenboek is ook helemaal vernieuwd. De oude berichtjes heb ik mee kunnen nemen naar het nieuwe gastenboek. Het aantal berichten in het gastenboek staat nu (7-2-2012 om 19:06) op 97! Wie schrijft het 100e berichtje?
Wat nog niet veranderd is, is de bibliotheek. Deze vind je nu onder het menu hobby's, maar ziet er nog net zo uit als voor de verandering. Achter de schermen gebeurd er echter wel van alles en zodra dat af is, zal ook de bibliotheek een ander uiterlijk krijgen.

{jcomments off}

Het is al weer laat op de avond. Ik heb net een shift gewerkt. Er is deze week veel werk in de avonden, en dus hebben we voor deze week maar twee keer een avondshift ingepland. Vrijdagavond mag ik ook weer werken. Ik vind het niet erg om 's avonds te werken, maar ik werk toch liever overdag. Dat mag deze week ook nog drie keer, dus het gaat deze week wel weer lekker met het werk.

Met het teruglezen van mijn blog zie ik helemaal dat ik wat vergeten ben te vertellen. Op 3 februari had ik 's middags een gesprek op school over de begeleiding van Daniël. Het gesprek ging met name over waar Daniël na het lopende schooljaar naar toe moet. Hun voorstel was om Daniël te laten afstromen naar stroom 4, zodat hij daar op school kon blijven. Daar hadden Marinus en ik het al eens over gehad, maar daar zijn wij het absoluut niet mee eens. Uit zijn cijfers blijkt dat hij het havo-niveau moet aankunnen en we willen dan ook graag dat hij de havo gaat doen.

Als wij een vlag zouden hebben, dan zou hij nu buiten hangen te wapperen in de wind, met aan het uiteinde een oude schooltas van mij. Gisteren vertelde ik in mijn blog al dat ik examen had gedaan voor het onderdeel zakelijk Engels, maar dat ik daar nog geen cijfer van had gekregen. Vandaag heb ik maar even een mailtje gestuurd wanneer ik mijn cijfer kon verwachten en een kleine twee uur later had ik mijn cijfer voor zakelijk Engels. Ik mag weer een 8 op mijn cijferlijst bijschrijven en met dat laatste cijfer heb ik dus mijn diploma voor Secretaresse op zak! De volledige cijferlijst:

Het is al weer maandagavond. Tijd om een nieuwe blog te schrijven over wat er vorige week allemaal is gebeurd. Het was voor het eerst sinds een aantal rustige weken, dat ik weer elke dag een shift mocht werken voor TNS-Nipo. Daaronder twee keer een avondshift, waarvan de eerste, zoals je in mijn vorige blog al hebt kunnen lezen, op maandagavond. Ondanks dat ik liever niet in de avond werk, zijn de avondshifts meestal zomaar voorbij. Zeker als je via MSN ook nog wat contact hebt met een aantal collega's.

Het is maandagmiddag en voor mijn werk hang ik in de wacht bij de helpdesk die wij af en toe moeten bellen. Kan ik ondertussen dus mooi een begin maken met mijn blog over week 8. De laatste week voor de voorjaarsvakantie.

Ik dacht vorige week dat mijn week zou beginnen met een bezoekje aan de diëtiste. Ik had een brief gekregen dat de afspraak was verzet en ik dacht in eerste instantie dat alleen de plaats was verzet. Gelukkig dat ik de wijzigingsbrief nog even er bij pakte op maandagmorgen, want ook de datum was veranderd. Dus in plaats van naar de diëtiste, ben ik de wekelijkse boodschappen maar gaan doen in Surhuisterveen. Na de boodschappen nog even een uurtje Wii Fit plus gedaan, en toen was het ook al weer tijd voor de lunch.
Maandagmiddag weer aan het werk geweest. De eerste van de vijf shifts van afgelopen week.

Het is maandagavond en tijd om mijn blog bij te werken. Ik heb een behoorlijk heftige week achter de rug, en met name het weekend. Maar, we beginnen maar met het begin van vorige week. Vakantieweek voor Daniël, maar Marinus en ik moesten wel alle twee werken.

Ik begin maar met de dinsdag. 's Morgens ben ik aan het werk geweest en na het werk was het snel lunchen, afwassen, hondjes uitlaten en daarna met Daniël richting Groningen. Medicatiecontrole bij Accare. We hadden een afspraak om twee uur en we waren mooi op tijd. Tijdens de medicatiecontrole wordt Daniël altijd gemeten en gewogen. Hij is ondertussen al twee centimeter groter dan mij. Op de curves zit hij met zijn lengte behoorlijk bovenin en zijn gewicht op het gemiddelde. Ook wordt zijn bloeddruk gemeten tijdens de controle en daar was de arts niet helemaal tevreden over. 120/80 is voor volwassenen netjes, maar voor kinderen is het te hoog. We spreken af dat ik nog een keer met Daniël langs de huisarts ga om de bloeddruk te laten meten. Is het dan nog te hoog, dan moet het herhaald worden zonder medicatie.

Het is dinsdagmorgen en om negen uur mag ik weer werken, maar voor die tijd zal ik proberen om nog even snel een blog te schrijven over wat er vorige week allemaal is gebeurd. Het was een weekje met behoorlijk wat ritjes naar het UMC Groningen. Ik zal dan ook maar beginnen met een update over mijn vader.

Dinsdagavond ging het weer een stuk slechter met mijn vader. Toen mama, Richard en ik bij hem op visite kwamen, waren ze net bezig om hem weer een beetje te kalmeren. Hij lag weer met zijn handen vast, maar die had hij op de één of andere manier los weten te krijgen. Hij droeg die dag een Holter-kastje om zijn hart voor een dag in de gaten te houden, maar die had hij ook helemaal los getrokken. Na een rustgevend pilletje werd hij weer wat rustig en konden ze hem weer vast maken. Dat we op visite waren heeft hij nauwelijks vernomen.