Maandagavond 2 januari 2012. Als eerst wil ik al mijn lezer een heel goed 2012 toewensen! Voor mij is het nu weer tijd om een blog te schrijven over de laatste twee weken van 2011. Vorige week maandag was het kerst en in de dagen daarna had ik het even te druk met iets anders om een blog te schrijven. Jullie mochten dus weer eens wat langer wachten op een nieuwe blog van mij.

We zullen maar eens beginnen met week 51. Mijn laatste werkweek van 2011. Er stonden vijf shifts gepland, maar de laatste shift kon ik niet helemaal uit werken. Het werk was op. Dat is meestal hoor, zo aan het einde van het jaar en ook in het begin van een jaar is het vaak rustig. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe vaak ik mag inplannen voor volgende week, want dan mag ik weer beginnen.

In week 51 stond ook nog een examen op de agenda. Woensdagavond mocht ik naar Drachten om daar mijn examen Notuleren en Nederlands te gaan maken. Een andere groep had op dat moment een examen voor Kantoorvaardigheden. Het was wel leuk dat ik mijn leraar van het eerste deel van de opleiding weer tegenkwam. Hij heeft de examens ook nagekeken en op vrijdagmiddag mailde hij mij de resultaten van de toets al. Ik had een acht voor Notuleren en een negen voor Nederlands. Daar zijn we uiteraard ontzettend blij mee. Nu hoef ik nog maar één keer examen te doen en als het goed is, gebeurd dat in februari. Dan staat het examen Engels op de agenda.

Wat er voor de rest in week 51 allemaal is gebeurd kan ik me niet meer zo goed herinneren, dus gaan we maar door naar de feestdagen. Eerste kerstdag kregen we visite van ma en Jurrie. Ze kwamen iets na de middag en we hebben een hele gezellige middag en avond gehad. Ma en Daniël hebben nog gezellig samen gezelschapspelletjes gespeeld.

Tweede kerstdag was het 's morgens redelijk op tijd de honden in de auto, wij in de auto en op weg naar mijn ouders. Daar zijn we de hele verdere dag geweest. 's Middags hebben mama, Ronald, Richard en ik met Laban nog een lekkere wandeling door Nieuw-Buinen gemaakt. 's Avonds de film Nanny McPhee nog bij mijn ouders gezien en daarna weer richting huis gegaan. Terugkijkend op twee leuke en gezellige kerstdagen.

De dag na kerst was een druk dagje. Marinus en ik waren 's morgens al vroeg op stap. Eerst in twee auto's richting Drachten. Marinus auto kreeg een nieuwe voorruit en hij moest de auto een ochtend daar laten. Daarna samen in mijn auto naar de Suzuki dealer. Er was een terugroepactie voor mijn model, omdat er problemen konden zijn met de ESP regelunit. Na het testen bleek dat er met mijn autootje gelukkig niks aan de hand was.
Hierna de wekelijkse boodschappen gedaan in Drachten en ook nog even bij de Hi-winkel langs gegaan. Ik kon mijn abonnement verlengen en mocht daarbij een nieuw toestel uitzoeken. Ik heb gekozen voor de HTC Desire Z.

Wat ik de rest van de week heb gedaan kun je natuurlijk wel raden. Juist, ik ben vooral bezig geweest met het ontdekken van alle mogelijkheden van mijn nieuwe telefoon. Laten we dus maar snel verder gaan naar het afgelopen weekend. Oud en nieuw. Oudjaarsdag tegen het eind van de ochtend richting oost-Groningen vertrokken. Eerst naar mijn ouders, want ik zou papa even helpen met een computer probleem.
In het begin van de avond naar ma en Jurrie vertrokken om daar oud en nieuw te vieren. Eerst even gezellig bij elkaar gezeten en daarna de gourmet spullen op tafel gezet. We hebben heerlijk gegeten en na het eten en de afwas, konden al snel de glazen gevuld worden voor de jaarwisseling. Na het proosten op het nieuwe jaar nog even bij elkaar gezeten. Daarna hebben wij ma naar huis gebracht en zijn doorgereden naar mijn ouders waar wij 's nachts bleven slapen.

Nieuwjaarsdag na de soep met broodjes weer richting ons eigen huis gegaan. De rest van de middag zijn we bezig geweest met het opruimen van de kerstversiering. En 's avonds zijn we heerlijk op de bank geploft voor de televisie.

En dan nu 2012. Het is afwachten wat het nieuwe jaar ons allemaal gaat brengen. Ik denk dat het voor mij ook een jaar van terugdenken gaat worden. Morgen is het vijf jaar geleden dat ik de diagnose non-Hodgkin kreeg. 25 januari is het 5 jaar geleden dat ik de eerste chemo kreeg en 10 mei is het 5 jaar geleden dat ik de laatste chemo kreeg. Best een gedenkwaardig jaar dus! {jcomments off}