Maandagochtend, en het duurt nog even voordat ik aan het werk moet, dus kan ik eerst nog wel even een blog schrijven. Een blog over de eerste week van 2012. Daniël en ik hadden nog vakantie, Marinus moest dinsdag weer aan het werk. Vorige week maandag was Marinus dus nog in huis en nadat ik de wekelijkse boodschappen had gedaan zijn we nog even samen op stap geweest. Bij de Welkoop in Leek hebben we een nieuw vogelvoederhuis gekocht. Ons oude huisje viel bijna uit elkaar, zo vaak was hij al gevallen en dus werd het tijd voor een nieuwe. Thuis heb ik het huisje gelijk buiten neer gezet en... vastgezet met waslijndraad en haringen in de grond. En dat was maar goed ook! Wat een weer hebben we de rest van de week gehad zeg. Maar, het huisje is blijven staan en de vogeltjes hebben gesmuld van het voer dat er in ligt.

De rest van de vakantie lekker rustig aan gedaan. Heel veel het nieuws gevolgd met alle wateroverlast hier in het Noorden. De Tolberterpetten liggen hier helemaal niet zo heel ver vandaan.
Woensdag en vrijdag zelf nog even een lekkere wandeling gemaakt. Vrijdag door het Curringherveld gelopen en de Poele van Boele is ineens ook een stukje breder en groter geworden. Het is overal kleddernat in het natuurgebied.

Vrijdag na het eten met zijn drietjes naar Surhuisterveen geweest. Eerst even wat weekendboodschappen gedaan bij de Jumbo en daarna naar de Scapino gelopen. Ik moest nieuwe wandelschoenen hebben, want van mijn oude schoenen kreeg ik blaren, dus tijd voor nieuwe. Bijna dezelfde soort weer gekocht, maar die bevallen dan ook wel heel goed. Mijn oude wandelschoenen heb ik heel wat jaartjes gehad. Na de Scapino nog naar de andere schoenwinkel in het dorp gelopen voor Daniël. Die was ook weer toe aan nieuwe schoenen. Hij is ook geslaagd voor een mooi paar sportieve schoenen. Zijn voeten zijn sinds de vorige meting maar één maatje groter gegroeid, dus dat viel ook nog weer mee. Hij heeft nu maat 41.

Zaterdag was een drukke dag en de middag verliep ook even heel anders dan gepland. In de ochtend was het vroeg op staan, want Marinus en ik mochten bij Hans Anders weer nieuwe brillen uitzoeken. Aangezien het meestal erg druk is bij de Hans Anders in Drachten, wilden we al op tijd daar zijn en dus stonden we om negen uur al bij Hans Anders in de winkel. Beide een mooie nieuwe bril uitgezocht. Van beide hoeven de glazen niet sterker, dus kunnen we de oude brillen mooi bewaren als reserve bril.
Eenmaal thuis heb ik even koffie gedronken en daarna alleen richting Ikea gegaan. Er was een spaarlamp in de keuken kapot en die moest natuurlijk vervangen worden, daarnaast wilde ik even naar een nieuwe plant voor in de kamer kijken. Voor beide ben ik geslaagd! Daarnaast even heerlijk overal rondgeneusd en gekeken.
Weer thuis had ik niet veel tijd om andere dingen te doen. Ma had gebeld. Ze had zichzelf buiten gesloten en Jurrie was met een bus naar een zaalvoetbaltoernooi. Marinus wilde graag verder met zijn synthesizers en dus ben ik richting mijn schoonmoeder gereden met de reservesleutel van haar huis. Natuurlijk nog even een kopje thee bij haar gedronken en daarna ook nog maar even bij mijn ouders langs gereden. 's Avonds maar de dingen gedaan die ik anders 's middags had willen doen. Er was toch niet veel bijzonders op televisie.

En dan zijn we al weer aanbeland bij gisteren. Gistermorgen eerst maar eens even wat huiswerk gemaakt, want dat was de dagen daarvoor ook al blijven liggen. 's Middags nog weer even aan de wandel. Heerlijk een frisse neus halen in het natuurgebied. Voor de rest van de dag lekker rustig aan gedaan.
Vanmorgen was het weer even wennen. Vroeg op, want Daniël moet weer naar school en ik mag straks al weer aan het werk. Ik heb er best weer zin in.

De foto van vandaag is een foto van mijn mooie nieuwe kamerplant! {jcomments on}

IMAG0014