Het is dinsdagmorgen en om negen uur mag ik weer werken, maar voor die tijd zal ik proberen om nog even snel een blog te schrijven over wat er vorige week allemaal is gebeurd. Het was een weekje met behoorlijk wat ritjes naar het UMC Groningen. Ik zal dan ook maar beginnen met een update over mijn vader.

Dinsdagavond ging het weer een stuk slechter met mijn vader. Toen mama, Richard en ik bij hem op visite kwamen, waren ze net bezig om hem weer een beetje te kalmeren. Hij lag weer met zijn handen vast, maar die had hij op de één of andere manier los weten te krijgen. Hij droeg die dag een Holter-kastje om zijn hart voor een dag in de gaten te houden, maar die had hij ook helemaal los getrokken. Na een rustgevend pilletje werd hij weer wat rustig en konden ze hem weer vast maken. Dat we op visite waren heeft hij nauwelijks vernomen.

Woensdagavond ging het weer een stuk beter. In het begin dat we op visite waren, was hij nog wat obstinaat. Omdat wij er bij waren, mochten zijn handen los en je zag hem daarna gewoon opleven. Sinds die tijd gaat het ook steeds beter. Hij zegt nu zelf ook dat de dagen vanaf het ongeluk tot en met woensdag voor hem een zwart gat zijn. Daar weet hij nauwelijks nog wat van. Van de dagen daarna kan hij zich steeds beter herinneren wat er is gebeurd.
Sinds woensdagochtend stond hij ook op de wachtlijst voor de spoed-OK, voor een operatie aan zijn enkel. Woensdag en donderdag is hij de hele dag voor niets nuchter gehouden. Er kwam geen operatie. Vrijdagmiddag werd hij dan eindelijk wel geopereerd. Hij heeft een externe fixateur. Dit is een metalen raamwerk, aan de buitenkant van het been, waarmee de botstukken van de breuk in de gewenste stand worden gehouden. Morgen (woensdag) wordt hij weer geopereerd. Dan krijgt hij plaatjes en schroeven aan de binnenkant van zijn been. Hoe het daarna verder gaat, worden we morgen wel gewaar.
Met zijn hoofd lijkt alles weer wat beter te gaan. Nu is het afwachten hoe zijn beenbreuk hersteld.

Wat is er vorige week nog meer gebeurd. Het is een week geweest waarin ik vooral veel bezig was met mijn vader. Daarnaast mocht ik ook nog vier dagen een shift draaien voor TNS Nipo en op dinsdagmiddag was er bij mij thuis weer een vrijwilligersvergadering van het regioteam van de LVN. Evaluatie van de bijeenkomst in Emmen en alvast de eerste voorbereidingen voor een regiobijeenkomst in het najaar.

De zaterdag stond voor mij ook in het teken van de patiëntenvereniging. Op de agenda stond de vrijwilligersdag van de NFK (Nederlandse Federatie voor Kankerpatiëntenorganisaties). De dag stond vooral in het teken van lotgenotencontact en dan met name de nieuwe manieren van lotgenotencontact. 's Morgens was ik aanwezig bij de "Denktank Social Media", waar Jos het social media beleid van de LVN heeft toegelicht. 's Middags ben ik na de opening eerst gaan wandelen met een wandelcaoch en daarna ben ik naar de lezing over lotgenotencontact 2.0 gegaan. Dit ging vooral over het nieuw op te zetten sociale netwerk kanker.nl. Het ziet er allemaal al heel mooi uit.

Als foto van vandaag een foto van mijn nieuwste Trollbeads aanwinst. Gekregen dankzij een hele lieve vriendin. Op de Trollbeads Facebookpagina was op schrikkeldag een actie voor degene die op een schrikkeldag waren geboren. Zij konden, door het opsturen van een kopie van hun id-kaart, een Goodiebag en een kraal naar keuze uit prijsklasse één krijgen. Nu ben ik niet op een schrikkeldag geboren, maar een vriendin van mij dus wel. En zij was bereid om voor mij een Goodiebag en een kraal te bestellen.
Ik heb gekozen voor de Honingkleurige Dageraad. Een hele mooie glaskraal waar ik ontzettend blij mee ben. {jcomments off}

2012-03-09-11.24.06