Besluit ik om in het vervolg mijn blog op dinsdag te schrijven, omdat ik meestal op de dinsdagochtend werk, heb ik al twee weken achter elkaar niet op de dinsdagochtend gewerkt. Vorige week heb ik toen in de avond mijn blog geschreven, maar na het drukke dagje van gisteren, had ik daar gisteravond niet zo heel veel zin meer in. Vandaag mag ik wel in de ochtend werken en dus voor die tijd nog maar even een blog schrijven.

Als eerst de vraag die de meeste mensen graag beantwoord willen zien: hoe gaat het nu met mij. Het gaat gelukkig weer goed. Het onrustige gevoel in mijn buik heb ik alleen nog maar na het eten. Daaruit blijkt dus wel dat het nog niet helemaal in orde is in mijn buik. Afgelopen week ook een brief uit het ziekenhuis gekregen, met de datum van de afspraak op de abdominale chirurgie. Op donderdagmiddag 3 mei kan ik daar terecht. Voor de afspraak aan moet ik eerst bloed laten prikken. Een week na deze afspraak heb ik een controleafspraak bij de hematoloog, waar ook weer bloed geprikt moet worden. Deze week wil ik nog even met de afdeling hematologie bellen of dat misschien gecombineerd kan worden, dus dat de week daarvoor ook al de buisjes bloed voor de hematoloog worden afgenomen.

Wat is er vorige week nog meer gebeurd. Ik ben behoorlijk veel aan het werk geweest. Woensdag mocht ik zelfs in de ochtend en in de middag werken. Tijdens de ochtendshift kreeg ik een berichtje in het scherm dat ik even naar de meekijk moest bellen. Een beoordeling. Ik had al verwacht dat die er aan zat te komen, want de laatste keer dat ik beoordeeld ben, was in december 2011. De supervisor die met mij mee had geluisterd was helemaal tevreden. Ik ben weer flink de hemel ingeprezen. Hij kon zelfs niet één puntje vinden waar ik op moest letten. Ik mag voorlopig dus blijven.

De donderdagavond, vrijdagavond en de gehele zaterdag stonden in het teken van Patrimonium. Het studieweekend was aangebroken. Dit jaar niet in een kampeerboerderij, maar in het clubgebouw van Gruno's Postharmonie. We hebben flink gerepeteerd en de nummers die we tijdens het concert spelen zijn flink onderhanden genomen. Maar, persoonlijk miste ik toch wel de sfeer die er hangt als we in een kampeerboerderij zitten. Het waren gewoon extra repetitie's op een andere locatie. Zaterdagavond na de repetitie werd er voor iedereen Chinees eten gehaald en daarna vertrok iedereen weer naar zijn eigen huis.

En dan is week 16 al weer begonnen. Zoals ik al schreef, heb ik gisteren niet in de ochtend gewerkt. Reden daarvoor is dat ik voor mijn werk naar het kantoor in Amsterdam moest. Een extra instructie over een onderzoek dat binnenkort begint. Er waren die middag vier instructies, en ik was ingedeeld op de instructie die om drie uur begon. Dat betekende dus dat ik wat later in de morgen al richting het station in Heerenveen reed om met de trein naar Amsterdam te reizen.
In Amsterdam had ik afgesproken met een collega thuiswerker die ik via hyves heb leren kennen en samen zijn we naar het TNS-Nipo gebouw aan de Grote Bickerstraat gelopen. Daar zaten in de kantine al meerdere thuiswerkers te wachten. Ook een aantal mensen die ik via de cati@homers-hyve al kon. Erg leuk om elkaar nu (weer) eens in levende lijve te zien.
De instructie duurde iets langer dan anderhalf uur. Het is een onderzoek dat al een aantal jaren loopt en de respondenten die meewerken, hebben vaak ook al jarenlang aan het onderzoek meegewerkt. Dat wordt dus heel veel gesprekken voeren! Het is een heel leuk onderzoek, en ik kan bijna niet wachten om er op te gaan werken. Het onderzoek is deze week al van start gegaan in de middagen en avonden. Morgen mag ik 's middags werken, dus... wie weet!

Na de instructie weer met de trein naar huis. En ja hoor, een tweet die ik maandag op mijn tijdlijn voorbij zag komen kwam weer eens helemaal uit: "Al is het leven nog zo snel, de NS vertraagd haar wel". In eerste instantie reed de trein keurig op tijd, maar tussen Amersfoort en Zwolle stuitten we op een vertraagde stoptrein en kwamen we niet echt snel meer vooruit. Op een gegeven moment reden we naast een snelweg en daar zag je de vrachtwagens de trein nog voorbij rijden. In totaal liep de vertraging op tot twintig minuten!
Thuis nog een mail gestuurd naar de NS. Niet over de vertraging, maar over de P+R parkeerplaatsen. Ik had mijn auto in Heerenveen op de betaalde P+R paarkeerplaats gezet, omdat ik op de website had gelezen dat treinreizigers een P+R kortingskaart kunnen krijgen, waardoor het parkeren niet al te duur is. In Heerenveen bij de AH to go gevraagd hoe dat nou precies zat, en volgens die man daar, kon ik op elk groot station de kortingskaart bij de servicebalie halen. In Amsterdam wisten ze bij de servicebalie echter van niks. Volgens de dame daar was de website verouderd en klopten die gegevens niet meer. Ze heeft wel een stempel op mijn treinkaartje gezet als bewijs dat ik in Amsterdam ben geweest, en ik moest volgens haar dan maar contact opnemen met de klantenservice. Dat heb ik bij thuiskomst dus gelijk gedaan. Ik ben benieuwd wat ik van de klantenservice voor antwoord krijg.

En dan tot slot nog de foto van vandaag. Het is een foto die ik afgelopen weekend heb gemaakt. Daniël achter de xylofoon van Gruno's postharmonie. Hij heeft genoten! {jcomments on}

2012-04-13-19.23.35-1024x613