Het is weer dinsdagmorgen en vandaag mag ik weer eens in de ochtend aan het werk. Tijd dus om, voordat de shift begint, nog even een blog te schrijven. Er is vorige week weer heel wat gebeurd.
Zo had ik op woensdagmiddag een gesprek met de ambulant begeleider en de zorgcoördinator op de school van Daniël. We hebben het gehad over het vervolgonderwijs voor Daniël. De school had ons een advies gestuurd, waar in stond dat Daniël het beste thuis zou zijn op vmbo-tl. Gezien zijn hoge cijfers op, met name, de exacte vakken, waren wij het daar in eerste instantie niet mee eens. Wij wilden graag dat Daniël de havo zou gaan doen. Het gesprek op school heeft wel anderhalf uur geduurd, waarbij de decaan voor de bovenbouw ook nog werd geraadpleegd. Ik heb tijdens het gesprek nog geen keuze gemaakt, omdat ik thuis natuurlijk eerst nog wilde overleggen met Daniël en Marinus. Die avond hebben we besloten om Daniël toch te laten afstromen naar vmbo-tl. Als hier in de buurt een kleine (speciaal onderwijs) school was geweest waar hij havo had kunnen doen, dan hadden we dat waarschijnlijk gedaan, maar helaas... die is er niet. En dus blijft Daniël de komende twee jaar op de Woldborg in Grootegast. Ze gaan daar wel kijken of het mogelijk is dat hij vmbo-tl meerwerk kan doen. Dat houdt in dat hij op de vakken waar hij goed in is, extra opdrachten krijgt op havo-niveau.

Over twee jaar gaan we dan kijken wat het beste vervolgonderwijs is voor hem. Waarschijnlijk wordt dat een MBO in de richting die hij leuk vindt en daarna kan hij natuurlijk ook altijd nog doorstromen naar de HBO. De weg is misschien wat langer dan we in eerste instantie in gedachten hadden, maar op deze manier komt hij er ook wel!

Donderdag heb ik een drukke dag gehad. Woensdagavond kwam Marinus beneden dat het (3 maand oude) beeldscherm van de computer knipperde. Dat had hij al eerder gedaan, en toen hebben we hem weer aan de gang gekregen, maar dat lukte dit keer niet. Aangezien ik donderdagmiddag weer moest werken, hebben we dus maar het bonnetje opgezocht en stond ik donderdagmorgen om tien uur voor de deur van Saturn. Daar ben ik zeer goed geholpen. Ik vertelde wat het probleem was, en ik kreeg gelijk een nieuw beeldscherm mee! Thuis alles weer aangesloten en 's middags kon ik weer normaal aan het werk, zonder een knipperend scherm.

Voor de rest is er de afgelopen week niet zo heel veel bijzonders gebeurd. Tijdens het druilerige weekend heb ik vooral zitten lezen en borduren. Tussen de buien door ook nog even een uurtje met Laban gelopen. Zaterdagavond met Daniël monopoly gespeeld. De eerste keer heb ik gewonnen, de tweede keer had hij me, binnen een uur, compleet ingemaakt!
Gisteravond nog weer naar school geweest, dit keer voor een gesprek met zijn mentor en persoonlijk begeleidster. Daar hebben we het vooral gehad over zijn gedrag in de pauzes, dat nogal problematisch is. Uiteindelijk hebben Marinus en ik besloten dat hij toch maar zijn Nintendo mee moet nemen naar school voor in de pauzes. Daar hebben we vanmorgen met Daniël wel even duidelijke afspraken over gemaakt. Ik ben benieuwd hoe het gaat!
Na het gesprek op school nog even bij buurvrouw Arendina langs geweest. Ze had een nieuw telefoontje en ik heb even geholpen met het instellen van alles. Het was erg gezellig, waardoor het ook erg laat werd! Ik was pas tegen twaalf uur thuis!

De foto van vandaag is een foto van Laban. Hij is genomen na een wandeling. Hij ligt lekker met zijn kop op mijn benen te slapen. Heerlijke boef! {jcomments on}

2012-04-10-21.09.59-1024x613