Na een aantal weken niet op de dinsdagochtend te hebben gewerkt, mag ik vandaag wel weer op de dinsdagochtend aan het werk. Voor die tijd dus nog even een blog schrijven over de afgelopen twee weken, want vorige week ben ik helemaal vergeten om een blog te schrijven. Het zijn twee weken geweest waarin heel veel is gebeurd, dus we pikken de hoogtepunten er even uit.

We beginnen bij donderdag 10 mei. Een datum die in mijn geheugen gegrift staat. In 2007 had ik op 10 mei mijn laatste chemokuur. Net als dit jaar was dat toen ook op een donderdag. Dit jaar mocht ik op 10 mei ook weer naar de hematoloog. Gelukkig niet voor een chemokuur, maar voor controle. Omdat mijn ouders nog niet bij mij kunnen komen (vanwege papa's gebroken been / enkel) is Marinus dit keer met mij mee geweest naar de controle. We hebben het tijdens de controle vooral gehad over de patiëntenvereniging. In november organiseert de regio Noord een informatieavond in het UMCG waar zij gaat spreken en we hebben het gehad over het filmpje dat van mij gemaakt wordt (daarover later in deze blog meer).

Natuurlijk moest er ook weer even worden gevoeld in de kliergebieden en na de afspraak bij mevrouw Kluin moest er nog even worden bloed geprikt. Alles was weer goed! De volgende afspraak is over een jaar... of eerder als ik dat zelf graag wil. Nou, ik vind over een jaar goed genoeg!

Donderdag 10 mei was dit jaar een drukke dag. 's Morgens de controle bij de hematoloog en 's middags werden er opnames gemaakt voor een filmpje over het diffuus grootcellig B-cellymfoom. De moeilijke benaming voor de vorm van lymfklierkanker die ik heb gehad. Het filmpje is voor de website van de LVN. Daar staan ondertussen al een aantal informatieve filmpjes op over verschillende soorten lymfklierkanker en dit jaar komen daar nog meer filmpjes bij. Waaronder dus het filmpje dat met mij is gemaakt. Ik had van tevoren het draaiboek gekregen, dus ik wist welke vragen ik kon verwachten en het antwoord wat ze een beetje van mij verwachten. Het interview is een aantal keren opgenomen, zodat ze de beste opname kunnen gebruiken. Daarnaast zijn er beelden gemaakt terwijl ik (zogenaamd) achter mijn computer aan het werk was voor TNS-Nipo. En 's avonds zijn er nog opnames gemaakt tijdens de repetitie van Patrimonium. Zodra het filmpje op de website van de LVN staat, zal ik dat hier natuurlijk melden!

Vrijdag 11 mei was weer een leuke, drukke dag. Overdag viel de drukte nog wel mee. 's Morgens moest ik werken en 's middags moest Daniël nog naar zijn slagwerkles. Tegen het eind van de middag heb ik de honden uitgelaten en daarna ben ik met Daniël naar Groningen gereden. Eerst hebben we samen gegeten bij de McDonalds en daarna zijn we doorgereden naar de Oosterpoort in Groningen. Het jaarlijkse concert van Patrimonium stond op de agenda. Het eerste concert voor Daniël in de Oosterpoort. Eerst natuurlijk nog even wat nummers doorspelen en de instrumenten stemmen. Daarna kon het publiek de kleine zaal binnenstromen en om kwart over acht kon het concert beginnen. We hebben een heel goed concert gehad. Lekker gespeeld en het publiek heeft weer genoten.
We waren behoorlijk laat thuis dit jaar. Voordat we naar huis konden, moest Daniël eerst nog even helpen met het opruimen van het slagwerk.

Zaterdagavond stond voor Daniël en mij weer in het teken van muziek. Dit keer hoefden we alleen niet zelf muziek te maken, maar konden we genieten van de muziek van anderen. Samen zijn we, dik aangekleed want het was behoorlijk koud, naar taptoe Grootegast geweest. Samen hebben we genoten van de korpsen die daar optraden. Met name natuurlijk van SWJK en Showband Marum. Daniël zat met open mond te kijken naar de melodisch slagwerk afdeling van de showband. Daar vlogen de stokjes over de plankjes van de marimba en de vibrafoon. Dit jaar ook genoten van de show van Beatrix uit Hilversum. Ik heb hun shows wel eens minder gevonden. Komt misschien ook omdat ze veel muziek van Gershwin speelden en laat dat nou één van mijn favoriete componisten zijn. Daarnaast wordt het thema van de show "under construction" heel goed uitgebeeld. Het was dus een hele leuke, maar wel erg koude, avond.

En dan zijn we alweer aanbeland bij vorige week. Vorige week was weer een lekkere rustige week. Alle middagen aan het werk geweest. Behalve natuurlijk de donderdagmiddag, want toen was het Hemelvaartsdag. Ik had nog wel graag op een ochtend willen werken, maar toen ik ze in week 19 tijdens het inschrijfuur na twintig minuten eindelijk te pakken had, waren alle ochtenden al weg. Voor deze week had ik meer geluk. Ik had ze vrij snel te pakken en mag dus deze week twee ochtenden aan het werk.
Verder is er vorige week niet zo heel veel bijzonders gebeurd, en aangezien deze blog al weer behoorlijk lang aan het worden is, sluiten we hem maar weer eens af met de foto van vandaag. De foto is dit keer een foto van Daniël. Vorige week zaterdag moesten we alle drie pasfoto's laten maken, en die van Daniël is wel heel erg mooi geworden. Hij staat er precies op zoals wij hem kennen. Die foto hebben we natuurlijk gescand zodat ik hem hier aan jullie kan laten zien! {jcomments on}

Pasfoto-Daniël