Zoals ik in mijn vorige blog al schreef moest ik maandagmiddag weer naar de huisarts. Ik heb bijna twintig minuten in zijn spreekkamer gezeten en ging in een beetje sprakeloos weer naar buiten.

Het eerste wat de huisarts deed was mijn urine testen. Die was, net als afgelopen vrijdag gewoon schoon. Daarna ging hij er eens even goed voor zitten en haalde de brief van de neuroloog er bij. Hij heeft voorgelezen wat er in de brief stond (heel veel medische termen, waar ik niet heel veel van snap), maar het kwam er op neer, dat ik helemaal geen hernia heb! De klachten wezen daar wel op, maar op de MRI is geen zenuwbeklemming te zien en dan heb je gewoon geen hernia. Ook de waardes waaruit is opgemaakt dat ik blaasontsteking zou hebben vindt hij dubieus. Hij zegt dat als hij bij een patiƫnt deze waardes in de urine aantreft, dat hij het dan zeker geen blaasontsteking zou noemen.

Geen hernia dus, en ook geen blaasontsteking. Maar, waar komen mijn klachten dan vandaan? Toen ik de huisarts vertelde dat ik de afgelopen dagen ook flink veel was afgevallen schudde hij zijn hoofd en zei: "Ik vertrouw het niet". Daarna heeft hij contact opgenomen met het UMCG om voor deze week nog een afspraak te maken bij de hematoloog. En met een stevige hand op je schouder en een: "Kop op meid" van de huisarts, kan je dan weer (sprakeloos) naar huis.

Op dit moment zit ik met gemixte gevoelens. Aan de ene kant (natuurlijk) de angst dat het weer kanker is. Maar daarnaast ben ik ook boos. Boos op de afdeling neurologie van het UMCG. Ten eerste hebben ze mij voorgelogen. Ik heb toch een aantal mensen duidelijk horen zeggen dat ik een "lichte hernia" heb. Daarnaast vind ik het onbegrijpelijk dat ze mij met die mededeling naar huis hebben gestuurd. Met mijn voorgeschiedenis! Als het geen hernia is, en de blaasontsteking is ook niet overduidelijk aanwezig geweest... waarom hebben ze dan niet onderzocht waar mijn klachten wel vandaan komen? Je kan toch niet zomaar ineens een tweetal dagen niet plassen. Het had gewoon beter uitgezocht moeten worden. En als zij daar niet de juiste afdeling voor zijn, dan hadden ze me naar een andere afdeling moeten verplaatsen.
Ik wil het hier ook niet bij laten. Ik ga zeker nog een klacht indienen bij de klachtencommissie van het UMCG.

Ondertussen heb ik al bericht van het ziekenhuis dat ik vrijdag bij de hematoloog terecht kan. Gisteren twitterde ik: "Vrijdag om tien over tien rijdt mijn achtbaankarretje de heuvel richting de hematoloog weer op...". Ik hoop dat het een kort achtbaanritje gaat worden met niet al te veel wilde uitspattingen... {jcomments on}