Vandaag stond dus de afspraak bij de hematoloog op de agenda. Mijn ouders zouden met me mee gaan en ze zaten al bij het oncologiecentrum te wachten toen ik het UMCG binnen kwam. Eerst natuurlijk een toilet opgezocht en daarna was het wachten tot we bij de arts zouden worden geroepen. De arts liep iets uit, maar dat betekend dat hij de tijd neemt voor zijn patiƫnten en dat is natuurlijk ook belangrijk!

De arts heeft mij helemaal onderzocht en hij heeft alle gegevens van de laatste tijd opgevraagd. Brief van de huisarts, en gegevens van de afdeling neurologie. Wat hem meteen opviel was de uitslag van de kweek die op de afdeling neurologie is gemaakt toen ik daar nog lag. Vorige week vrijdag heeft de assistent van de huisarts die nog opgevraagd, en toen werd er gezegd dat er geen kweek was gemaakt... De hematoloog had de uitslag van de kweek gelijk voor zich en daaruit bleek dat er een behoorlijke hardnekkige bacterie in mijn blaas zit.

Deze bacterie is moeilijk te zien in de urine en is resistent tegen de antibiotica die ik heb gehad. Hij heeft dus gelijk een andere antibiotica voorgeschreven en verwacht dat mijn klachten daarmee zullen verdwijnen. Voor de zekerheid heeft hij ook een ct-scan aangevraagd (datum nog niet bekend, krijg ik een brief over thuis) en zijn er weer drie buisjes bloed geprikt. De uitslagen daarvan krijg ik op 18 oktober bij mijn eigen arts.

Voorlopig is het achtbaankarretje op een rustig baangedeelte terecht gekomen. We hopen dat door de antibiotica mijn klachten zullen verdwijnen.
De irritatie over de afdeling Neurologie van het UMCG is wel weer toegenomen. Waarom hebben ze, toen de uitslag van de kweek binnen was, geen contact opgenomen met mijn huisarts dat ik de verkeerde antibiotica kreeg? Dan was ons al deze onzekerheid en zorgen misschien gespaard gebleven. {jcomments on}