Jubileumdag Showband Marum

24 mei 2008

Showband Marum werd op 28 mei 1958 opgericht onder de naam: "Showband Harmonie Marum". Dat betekend dus dat de showband, ondertussen Showband Marum geheten, in 2008 al 50 jaar bestond. Uiteraard moest dat gevierd worden en aangezien 28 mei in dat jaar op een doordeweekse dag viel, werd het jubileumfeest gehouden op zaterdag 24 mei.

De dag begon 's ochtends voor de jeugd. Van elf tot twee was er een spel en doedag voor de jeugd van Marum. Niet alleen leden van de jeugdband waren welkom, het was een spel en doedag voor alle kinderen uit de gemeente Marum. Aansluitend aan de spel en doedag was er een open repetitie van SWJK Marum/Opende. Zo kon de jeugdband nog even de show repeteren voor de taptoe van 's avonds en de jeugd uit Marum kon zien hoe het er tijdens een showrepetitie aan toe gaat.

Ook de showband zelf heeft die middag de show nog even weer doorgelopen. Gelijk daarna moesten we wel omkleden, want we moesten de Jubileumreceptie openen. Na ons "openingsnummer" volgden twee toespraken en daarna mocht de showband nog even twee nummertjes spelen. Hierna was het snel omkleden, zodat we konden luisteren naar de speeches van een aantal genodigden op de receptie. Als afsluiting van de receptie werden een aantal nummers gespeeld door SWJK Marum/Opende.

's Avonds stond de Jubileumtaptoe op het programma. De taptoe werd gezamenlijk geopend door Showband Marum en muziekvereniging de Harmonie. Na de opening stonden de jeugdleden van SWJK Marum/Opende al klaar om hun show aan het veeltallig toegestroomde publiek te laten zien. De show verliep weer goed en de instructie was weer erg tevreden.

Als laatst mocht de jubilerende vereniging haar show aan het publiek laten zien. Het publiek genoot met volle teugen van de "Back to Basic" show. Ondertussen was het al bijna tien uur geworden en tijd voor de finale. Ik heb zelf niet veel van de finale meegekregen. Ik was me in de kleedkamer al weer aan het omkleden.

Na de finale werd er bij de kleedruimte nog even flink verder getrommeld door de slagwerkers van Marum en Dindua. Ook de jeugd van SWJK kwam gezellig mee doen. Hierna was het omkleden. Daniƫl en ik zijn naar huis gegaan, maar er kon ook nog worden doorgefeest in de feesttent op het evenemententerrein. Al met al was het een geslaagde jubileumdag voor showband Marum.