Taptoe Tiel

31 mei 2008

Zaterdag 31 mei werd in Tiel voor de 14e keer een taptoe gehouden. Showband Marum was één van de korpsen die daarvoor was uitgenodigd en dus vertrok de bus met showbandleden al rond half elf richting de stad van Flipje.

We werden rond 1 uur in Tiel verwacht en even voor enen reden we met de bus het taptoeterrein op. Daar konden we onze spullen in de grote feesttent neerlegen die voor die dag was omgebouwd tot kleedruimte voor de diverse korpsen.

's Middags stond er voor de showband een streetparade op het programma door het centrum van Tiel. Ik ben niet meegegaan. Ik ben lekker bij de tent gebleven en heb in mijn boek zitten lezen. De showband kwam rond vier uur weer het taptoeterrein opmarcheren. Gelijk daarna was het de bus in, op weg naar een "sociaal-cultureel" optreden. Zo werd het in het draaiboek omschreven. Het kwam er op neer dat we even moesten spelen voor een handjevol bejaarden in een verzorgingstehuis. Daarna kregen we in het verzorgingstehuis wat te drinken aangeboden.

Na het sociaal-cultureel optreden was het tijd om de magen te gaan vullen met warm eten. Sommigen kozenvoor patat, anderen voor de Chinees en ik ben met een klein groepje showbandleden naar de Italiaan gegaan. We hebben een heerlijke pizza gegeten.

Om acht uur moesten we in uniform klaar staan om met zijn allen in te spelen. Het was al weer stressen, want de taptoe liep wat in. Iets eerder dan op het programma stond moesten we onze show aan het publiek laten zien. Ik was zeer tevreden over hoe ik heb gelopen. Dat was wel tien keer beter dan de week daarvoor tijdens taptoe Marum.

We waren dit keer eens niet het laatste korps dat de show mocht laten zien. Na ons mocht K&G het publiek nog weer vermaken met hun tweede show en daarna was het tijd voor de finale. Alle korpsen met zijn allen nog één keer op het taptoeterrein.

Toen alle korpsen zich aan het omkleden waren in de feesttent barstte het noodweer los. Terwijl de eerste korpsen Tiel verlieten was het alleen nog maar wat bliksem en donder. Wij moesten helaas nog een tijdje op de bus wachten, en tegen de tijd dat de bus er was, kwam de regen met bakken tegelijk uit de hemel vallen. En het bleef maar regenen en regenen, het hield maar niet meer op. Uiteindelijk door de stromende regen naar de bus. De slagwerkers hebben in hun blote bast de bus ingepakt, zodat ze in de bus tenminste nog een beetje droge kleding hadden.

Uiteindelijk konden we rond elf uur Tiel verlaten. Onderweg ook nog tijden door het noodweer moeten rijden, maar hoe verder we naar het Noorden kwamen, des te droger het werd. Ietsjes na half twee kwam de bus veilig aan in Marum.