Optreden in Esonstad

20 juni 2008

Vrijdagavond 20 juni kwart voor zes. De jeugdband staat klaar om te repeteren, maar de "grote band" is ook al aanwezig op het terrein van Ons Centrum in Marum. Voor de Showband staat er vanavond geen repetitie op het programma, maar een optreden op het Landal Park Esonstad in de buurt van Anjum. Met eigen vervoer vertrekken de showbandleden richting het Waddengebied.

Bij het Landal Park worden de auto's op de parkeerplaats gezet en bepakt en bezakt met uniformen en instrumenten lopen we naar de kleedruimte vlakbij het pleintje waar de show moet worden opgevoerd. Als we het pleintje zien is het wel even slikken. De ruimte is een beetje kleiner dan we gewend zijn.

Maar voordat de showband de show mag draaien, moeten eerst de aanwezige gasten van het bungalowpark nog naar het pleintje komen. Het is dus snel omkleden en klaar maken voor een korte rondgang over het park.
Eenmaal terug bij het pleintje krijgen de showbandleden niet veel rust. Ze mogen gelijk de show op het pleintje laten zien. Ondanks het kleine pleintje en een iets kleinere bezetting verliep de show toch best goed. In ieder geval is de band weer een hele ervaring rijker.

Showband Esonstad

Na het optreden is het snel omkleden, want voor de deur van de kleedruimte worden de spullen klaar gezet voor een concert van een drietal fanfarekorpsen, waaronder ook de Harmonie uit Marum. Terwijl de muziek van Harmonie Marum over het plein klinkt, pakken de showbandleden het busje weer in en vertrekken langzamerhand weer richting Marum.

Omdat ik nog steeds aan het bijkomen was van het ODSC in Assen, heb ik het optreden niet meegedaan. In plaats daarvan heb ik weer eens foto's gemaakt. Deze foto's vind je op Flickr. Flickr