Festival de Wilp

21 juni 2008

Al een aantal jaren wilde showband Marum graag mee doen met festival de Wilp, maar steeds stond er weer een ander optreden op de agenda. Maar, in 2008 stond er geen ander optreden op het programma en kon de showband haar show laten zien aan het publiek en de jury van festival de Wilp.

De hele dag waren er op het sportpark in de Wilp al optredens te zien van diverse muziekkorpsen, showbands en majorettepeletons. Ook de diverse guardgroepen van showband Marum hadden hun show aan de jury laten zien. De showbandleden was gevraagd om rond drie uur richting de Wilp te gaan om de jeugd van SWJK aan te moedigen. Ook zij mochten in de Wilp hun Superhelden show aan de jury en het publiek laten zien.
Na de show van SWJK moesten de showbandleden zich klaar maken voor hun optreden. Eerst even omkleden en daarna inspelen op verschillende lokaties in de Wilp.

Eenmaal terug op het sportpark bleek dat het programma behoorlijk was ingelopen. Het publiek en de jury stonden al op ons te wachten. We stelden ons achter de poort op en konden gelijk met onze show beginnen. Een kwartiertje later stonden we al weer op de parkeerplaats van het sportpark. De show was wel aardig verlopen.

Omdat Daniƫl en ik nog naar de verjaardag van mijn vader moesten, zijn we niet gebleven om op de uitslag te wachten. Terwijl wij ons klaar maakten om naar Nieuw-Buinen te gaan, maakten de showband en de jeugdband zich klaar voor de streetparade door de straten van de Wilp. Na de streetparade was de uitslag. De jeugdband is, net als in Assen, weer kampioen geworden.