Bloemencorso Vollenhove

30 augustus 2008

De hele week had het geregend en was het weer nou niet echt om vrolijk van te worden. Maar op zaterdagmorgen 30 augustus stond de zon weer hoog aan de hemel. Zoals altijd wanneer de showband moet optreden tijdens het bloemencorso in Vollenhove is het weer eens heerlijk weer.

Rond half twaalf vertrekt de bus met showbandleden richting Vollenhove. Het is niet ver rijden en nauwelijks een uurtje later rijdt de bus dan ook, achter een aantal mooie versierde wagens, Vollenhove binnen. Het is even zoeken naar het gebouw waar we ons moeten omkleden, maar als dat eenmaal gevonden is wordt er snel omgekleed. We zijn mooi op tijd en we kunnen rustig aan naar het startpunt van de parade.

De showband mag als tweede korps in het corso meelopen. Twee rondjes moeten ze door het dorp heen. Onderweg worden de leden weer goed verzorgd door de bewoners, die aan de kant klaar staan met bekertjes water. Ik heb besloten om de middagparade niet mee te lopen en dus heb ik kans om het gehele corso eens te zien. En natuurlijk heel veel foto's te maken.

Bloemencorso Vollenhove 2008

Als de showband twee rondjes door het dorp heeft gelopen mogen ze zich klaar maken voor de taptoe. Bijna alle korpsen laten op een veldje dichtbij de kleedruimte hun show zien. De showband mag als tweede de show laten zien en daarna hebben ze even de tijd om bij te komen en even iets lekkers te gaan eten.

's Avonds staat er weer een parade op het programma. Alle wagens zijn nu vrolijk verlicht. Weer moeten er twee rondjes worden gelopen. Dit keer als vierde korps. Het lijkt wel of de avondparade nog langzamer gaat dan de middagparade. We zijn dan ook erg blij als we eindelijk weer richting de kleedruimte mogen. Pas tegen half twaalf is de bus weer ingepakt en gaan we weer richting Marum. Een uurtje later rijden we de parkeerplaats van "ons Centrum" op. Snel even de bus uitpakken en daarna lekker naar ons welverdiende bedje.

Zoals ik al eerder in het verslag heb vermeld heb ik van de parade 's middags foto's gemaakt. Deze zijn weer te vinden op mijn Flickr-account. Flickr