Sinterklaasintocht Drachten

15 november 2008

Zaterdag 15 november was het weer zover. De Sint zou weer voet op Nederlandse bodem zetten. Als eerst werd Almere met een bezoekje vereerd en daarna had de Sint het druk. Hij moest naar vele plaatsen in het land en hij zou onder andere ook aankomen in de haven van Drachten.

Al een aantal jaren doet de Showband ook mee met de intocht van Sinterklaas in Drachten. Ik deed zelf dit jaar niet mee, vanwege een pijnlijke pols, maar ik was natuurlijk wel met Daniël bij de intocht aanwezig. We waren al rond 1 uur bij de Haven en moesten nog even wachten voordat de Sint ook daadwerkelijk aan kwam. De planning was dat hij rond half twee zou komen, maar dat werd ietsjes later. Gelukkig was het op het terrein waar de Showband stond te wachten erg gezellig en ook iets warmer dan aan de waterkant. Samen met showkorps Smalena werd het Sinterklaasnummer: "Sinterklaas wie kent hem niet" nog even goed doorgenomen.
Na lang wachten was de Sint eindelijk aan land gekomen en had alle kinderen begroet. Tijd om richting het centrum te lopen. Smalena voorop. Daarachter de Sint en een aantal pakjeswagens. De Showband mocht de stoet afsluiten.

Sintintocht Drachten 2008

Daniël had niet zo'n zin om de gehele route nog mee te lopen, dus toen we in de buurt van de auto kwamen zijn wij weer naar de auto gelopen. Sinterklaas en de hele stoet muzikanten en Zwarte Pieten gingen nog even een stukje verder.

Foto's van de intocht zijn te zien op Flickr. Flickr