Sinterklaasintocht Marum

22 november 2008

Zal de goede Sint wel komen, nu het weer zo lelijk is.

Dat was de grote vraag de vrijdagavond voorafgaand aan de Sinterklaas intocht in Marum. Hagelbuien, sneeuw en storm bepaalden die avond het weerbeeld. "Als jullie voor tien uur geen mailtje hebben gekregen dan gaat het optreden gewoon door" werd er vrijdagavond na de repetitie door de manager gezegd.

Zaterdagochtend tien uur. Geen mailtje van de manager. Het optreden gaat dus door. De Sint heeft de stormachtige nacht overleefd en wil graag de kindertjes van Marum ontmoeten. We stoppen wel even een extra trui en een pyjamabroek in de tas voor onder het uniform, want het is ontzettend koud buiten.

Het is rond elf uur behoorlijk druk in Ons Centrum in Marum, want de gehele band komt in actie. Rond half twaalf vertrekt de hele band richting het gemeentehuis. Voorop de B-guard. Gevolgd door de D, C en A-guard. Hierna komt de jeugdband en de lange stoet wordt afgesloten door de Showband zelf. Als we nog maar net onderweg zijn tikt er al een eerste hagelbui op ons hoofd. Gelukkig zijn we snel bij het gemeentehuis. Daar mogen de Guard-groepen en de jeugdband even weer een beetje warm worden in het gemeentehuis zelf. De Showband zelf moet buiten blijven staan. Ze moeten de kinderen begeleiden bij het zingen van de Sinterklaasliedjes.

Showband Sinterklaas 2008

Al snel komt ook Sinterklaas aan bij het gemeentehuis. Hij wordt hartelijk ontvangen door de burgemeester van Marum, die hem de sleutel overhandigd van het "hotel" waar hij de komende tijd zal verblijven. Na een kort, maar zeer gezellig ontvangst stapt Sinterklaas weer op zijn paard en onder begeleiding van de gehele band gaat hij nog even een kort rondje door Marum. De route eindigt voor de Sint bij de Kruisweg. De band zelf moet nog even een klein stukje verder voordat iedereen zijn eigen warme kleding weer aan kan trekken.

Foto's van het optreden zijn te vinden op Flickr. Flickr