Waagpleinconcert 2011

7 juli

Donderdagavond 7 juli 2011. Dit keer voor Patrimonium geen repetitie, maar een optreden. We mochten weer eens spelen op het waagplein. Van acht uur tot kwart voor negen mochten we het winkelend publiek vermaken met onze muziek. Toen we aan kwamen was de Bazuin uit Groningen het publiek aan het vermaken. Zij speelden tot kwart voor acht en daarna konden wij onze spullen klaar gaan zetten.

Rond acht uur nog even de instrumenten een beetje stemmen en daarna begonnen we met "Spirals of Light". Er bleven gelijk heel wat mensen staan luisteren. Na het openingsnummer gingen we verder met het eerste gedeelte uit "Land of Legends". Het stuk bestaat uit drie delen, maar we speelden alleen het openingsstuk.

Na deze twee, voor het publiek waarschijnlijk toch iets onbekendere, nummers, gingen we verder met een aantal publieksvriendelijke stukken. "A Tribute to Ray Charles", "You are the Sunshine of my life" en het swingende "Walking on Sunshine". Ook "Selections van Mary Poppins" kwam nog voorbij en bij "Summer of '69" kwam het hele orkest even lekker los. Wat een heerlijk nummer vind ik dat om te spelen, en ook het publiek vond het geweldig. Na het geweld van "Summer of '69" was het weer tijd voor iets rustiger muziek. "A Summer Place". Ik vind het een verschrikkelijk stuk om te spelen. De trompetten gebruiken in dat stuk een Harmon Mute, en ik vind het erg moeilijk om daar mee te spelen.

En toen was het al kwart voor negen geweest. Op de planning stond nog "The best of Billy Joel", maar die hebben we maar over geslagen en zijn doorgegaan naar het slotstuk. "Tulpen uit Amsterdam". Hierna zat het optreden er al weer op en konden we weer naar huis. Terugkijken op een mooi en gezellig Waagplein concert.