Festival Siddeburen

4 oktober 2008

Met mijn vorige vereniging (Crescendo Stadskanaal) had ik al een aantal keren meegedaan aan het S.D.M.-festival in Sidderburen. Overdag deed de malletband mee aan de wedstrijden en 's avonds deed de gehele vereniging mee aan het defilé. Ook dit jaar was Crescendo Stadskanaal weer van de partij, maar dit jaar deed ook SWJK Marum/Opende mee aan de wedstrijden. Die zaterdag was ik dus voor het eerst sinds 14 jaar weer aanwezig tijdens het festival in Siddeburen.

Zaterdagmorgen om kwart voor elf moesten alle jeugdleden zich verzamelen op de parkeerplaats van Ons Centrum in Marum. Daar werd het busje ingepakt en de kinderen werden verdeeld over de auto's die meereden. Ik was één van de ouders die mee zou gaan en rond elf uur vertrokken we met zijn allen naar Siddeburen.

In Siddeburen moesten we nog even wachten op de bus, maar toen die de sporthal ook had gevonden kon de bus gelijk worden uitgepakt. We hadden een hoekje in de sporthal toegewezen gekregen waar de jeugd zich kon omkleden en klaar maken voor de wedstrijd. Ze konden rustig aan doen, want we waren mooi op tijd. Er was zelfs nog tijd om de show nog even een keertje in de sporthal door te nemen.

Tegen half twee vertrok de jeugd richting het wedstrijdterrein. Daar moesten ze nog even in de kou wachten voordat ze de show aan de jury mochten laten zien. Ietsjes voor de geplande tijd mocht SWJK Marum/Opende het veld betreden om hun show te laten beoordelen. De show verliep goed, ondanks dat er door de harde wind af en toe een vlag buiten het bereik van een grijpende hand terecht kwam.

SWJK Siddeburen 2008

Na de show werd in de sporthal snel de warme kleding weer aangedaan en daarna waren de jeugdleden een tijdje vrij. Een aantal leden waren al snel op de kermis in het dorp te vinden. Ook Daniël wilde wel graag even naar de kermis. Hij heeft vier keer in de zweefmolen gezeten en natuurlijk moest hij ook nog even in de botsautootjes. Na zijn vierde ritje in de botsauto's zijn we terug gegaan naar de sporthal om even een beetje warm te worden.

Later die middag nog even op het wedstrijdterrein gekeken. Crescendo Stadskanaal (waar mijn vader en broertje nog steeds lid van zijn) was ondertussen ook al aangekomen. Helaas kon Daniël zijn oom Ronald niet zien optreden. Hij moest zich omkleden en klaar maken voor het defilé. Ik ben natuurlijk nog even op het wedstrijdterrein gebleven om Crescendo Stadskanaal te zien optreden.

Het defilé begon ietsjes later dan gepland. Er stonden, waarschijnlijk vanwege de kou, niet echt veel mensen aan de kant te kijken. Aan het einde van het defilé stonden alle korpsen weer op het wedstrijdveld om de uitslag te horen. SWJK Marum/Opende werd tweede in hun klasse met een puntenaantal van 7.98.

Natuurlijk heb ik weer foto's gemaakt van deze gezellige dag van de jeugdband. Deze kun je bekijken op mijn Flickr-account. Flickr