Sinterklaasintocht Marum

22 november 2008

Brrr, wat was het die zaterdagmorgen dat de Sint in Marum aan zou komen koud. En die nacht daarvoor had het gestormd, gehageld en zelfs gesneeuwd. De vraag was dus of de Sint wel zou komen. Maar de ouders van de jeugdleden hadden die morgen nog een mailtje gehad dat Sinterklaas, ondanks het slechte weer van de nacht ervoor, toch in Marum aan zou komen. En het beloofde nog een mooie intocht te worden ook, want het zonnetje probeerde door de sneeuwwolken heen te prikken.

De jeugdleden kwamen rond half elf vol verwachting naar Ons Centrum voor het omkleden. Dikke truien, pyjamabroeken, leggings, lange kousen... alles werd uit de kast getrokken om het onder het uniform toch nog een beetje warm te houden.

Rond half twaalf vertrok een lange stoet met guard en muzikanten vanuit Ons Centrum. Niet alleen de jeugdband wilde de Sint begroeten. Ook de "Grote" Showband wilde Sinterklaas welkom heetten in de gemeente Marum. Helaas was het de zon niet gelukt om de wolken te verdrijven. Nog maar net een paar minuutjes onderweg begon het te hagelen.

SWJK Sinterklaas 2008

Bij het gemeentehuis mochten de jeugdband en de guardleden het gemeentehuis binnen om even weer een beetje warm te worden. De "grote" band moest in de kou blijven staan, totdat Sinterklaas verder zou gaan naar de Kruisweg.

Sinterklaas werd door de burgemeester van Marum zeer hartelijk begroet. Ook kreeg hij de sleutel overhandigd van het "hotel" waar hij de komende tijd zal verblijven. Na deze korte begroeting was het tijd om met zijn allen richting de Kruisweg te gaan.

De showband, de jeugdband en alle guardleden voorop en Sinterklaas achter de band aan. Natuurlijk moesten we nog even bij bejaardenhuis de Holten langs, maar daarna werd er snel doorgelopen naar de Kruisweg. Hier kon Sinterklaas naar binnen om nog even een klein feestje te vieren met alle kinderen van Marum. De muzikanten en guardleden van de Showband moesten nog even een stukje verder.

In Ons Centrum kon iedereen zijn eigen warme kleding weer aan doen. De Showband moest die middag nog een keertje voor de Sint optreden, maar de jeugdleden konden lekker naar huis met een tas vol lekker en leuks van de Sint.

Foto's zijn te zien op Flickr. Flickr