Taptoe Grootegast

9 mei 2009

Op zaterdag 9 mei stond weer de jaarlijks terugkerende Taptoe Grootegast op de agenda. Ook SWJK Marum/Opende mocht de show aan het publiek laten zien, maar voor het zover was moest er eerst nog even gerepeteerd worden.

Om vijf uur werd er verzameld bij Herberg "In de Grootegast". Op een veldje achter de herberg werd er nog even een uurtje geoefend op de show. Daarna was het snel een broodje eten, omkleden en klaar maken voor de streetparade. Om half zeven vertrokken de korpsen verschillende richtingen op door Grootegast om uiteindelijk uit te komen op het taptoeterrein. Dit keer niet op het marktplein, maar op de parkeerplaats van bandencentrum Froentjes aan de rondweg.

De taptoe begon met het voorstellen van de korpsen aan het publiek. De jeugd mocht als eerst een rondje lopen over het plein. Daarna volgden de andere korpsen. Nadat alle korpsen een rondje over het plein hadden gemaakt was het tijd voor de eerst show. SWJK had de eer om de taptoe te openen. Zij mochten als eerst de show aan het publiek laten zien. Er moet nog hard worden gewerkt aan de show. Je kan merken dat er een aantal ervaren leden zijn overgegaan naar de diverse A-korpsen en dat er veel, nog een beetje onzekere, nieuwe jeugdleden meespelen. Maar, het publiek heeft genoten van de SuperHelden show.

Na de show was het voor de jeugdleden even heel veel geduld hebben, want nadat alle andere korpsen hun show hadden laten zien, was het tijd voor de finale. Daarin mocht de jeugdband naast haar grote broer Showband Marum staan. De finale verliep lekker snel en al gauw konden de korpsen het plein verlaten en weer richting de kleedruimte marcheren.

Ik heb dit jaar geen foto's gemaakt van de show, maar wel een video. Deze heb ik op YouTube geplaatst, en hieronder is hij te zien.