Onthulling nieuwe uniformen Showband Marum

30 mei 2009

Na een voorbereiding van zo'n anderhalf jaar was het op zaterdag 30 mei eindelijk zover. De onthulling van de nieuwe uniformen van Showband Marum. De jeugdband was ook gevraagd om op die dag op te treden en dus kwamen de jeugdleden 's morgens al op tijd naar Ons Centrum.

Rond half tien kwamen alle jeugdleden binnendruppelen, werd er omgekleed en iets na tien uur kon de jeugdband vertrekken richting het gemeentehuis. Voorop liepen een aantal mensen in de oude uniformen die de Showband heeft aan gehad. Ook werden er onderweg flyers uitgedeeld om de mensen richting het gemeentehuis te krijgen.

Tegen kwart voor elf kwam de jeugd bij het gemeentehuis aan. Daar moesten we nog even geduld hebben voordat de Showband ook daadwerkelijk de nieuwe uniformen zou gaan showen. Om elf uur was het eerst de beurt aan de burgemeester om even een paar woordjes aan het publiek te richten. Daarna werd Sietse Bandringa er bij gehaald om wat meer te vertellen over het nieuwe uniform. Er werden een aantal mensen bedankt die mee hadden gewerkt aan het tot stand komen van het uniform en daarna was het eindelijk zo ver.

De burgemeester en erevoorzitter openden de deuren van het gemeentehuis en daar stond geen Showband Marum in een nieuw uniform. Het publiek moest eerst aftellen voordat de band tevoorschijn kwam in het nieuwe uniform. Na de eerste presentatie speelde de band een aantal nummers uit de show daarna werd er door Bert Eringa (maker van het uniform) nog een pop overhandigd met het nieuwe uniform aan. Toen was het tijd voor het publiek om het uniform van dichtbij te bekijken en te voelen.

Showband nieuwe uniform

Tegen half twaalf vertrok de Showband voor een korte route door Marum. De jeugdband maakte zich weer op om terug te lopen naar Ons Centrum. Iets voor twaalf uur zat het er voor de jeugdleden weer op en konden ze weer naar huis.

Natuurlijk zijn er weer foto's gemaakt. De foto's zijn wel vooral van het nieuwe uniform, maar er zitten ook een aantal foto's van de jeugdband tussen. Flickr