ODSC 2010

12 juni

Zaterdag 12 juni is het weer zover. Het jaarlijkse ODSC (Open Dutch Show Championships) staat op het programma. Al twee jaar heeft SWJK de eerste prijs in de wacht weten te slepen. Zou dat vandaag weer gaan gebeuren?

Om half negen wordt er verzameld bij Ons Centrum in Marum. Het is er behoorlijk druk, want ook de Showband zelf maakt zich klaar om richting Assen te gaan. De Showband vertrekt met een bus, de jeugdband rijdt met eigen vervoer richting Assen. Ik breng Daniƫl eerst naar een sporthal in de wijk Peelo, waar de jeugdband zich kan omkleden en klaar kan maken voor de show. Vanuit de sporthal kunnen ze lopend naar het stadion waar de wedstrijd wordt gehouden. Ik vertrek alvast met een groepje ouders naar het stadion, zodat we ook het eerste deel van het programma kunnen zien. We hebben een perfect plekje op de tribune waar we alles goed kunnen zien.

De ochtend begint om 10 uur met de basisklasse. DOS uit Ulrum mag als eerste haar show laten zien en daarna volgen nog vier korpsen uit de basisklasse. Na de basisklasse is de jeugdklasse aan de beurt. SWJK Marum/Opende mag als laatste in de jeugdklasse haar show laten zien. Dan is het wachten op de jury met de uitslagen van de ochtend.

Er wordt begonnen met de uitslagen van de basisklasse. Victory uit Den Haag gaat er met de eerste prijs vandoor. DOS uit Ulrum wordt tweede, maar met het puntenaantal dat ze met de show hebben behaald, zijn ze gepromoveerd naar de Middenklasse. Groot feest voor DOS uit Ulrum dus. Dan de prijzen in de jeugdklasse. De eerste prijs is, net als de twee voorgaande jaren, weer voor SWJK Marum/Opende! Het puntenaantal is zelfs hoger dan de jaren daarvoor. De jeugd is natuurlijk ontzettend blij. Zeker als ze, van een andere jury, ook nog de aanmoedigingsprijs krijgen! Als laatste korps van het ochtendprogramma marcheert de jeugdband weer terug naar de kleedruimte.

Sommige kinderen gaan met ouders weer richting Marum, andere kinderen blijven in Assen om later die middag de show van Showband Marum te kunnen zien. De showband wordt uiteindelijk 3e in hun klasse en mogen door naar het avondprogramma. Ook in het avondprogramma behalen ze de derde prijs. Beatrix uit Hilversum gaat er weer met de eerste prijs van door en een tweede prijs is er voor het Frysian Percussion Corps uit Dokkum.