Hobby's


Naast werken aan mijn website, bezig zijn met social media en alle andere leuke dingen die je kunt doen op het Internet, heb ik ook nog andere leuke hobby's. Van een tweetal hobby's heb ik ook een website gemaakt. Een link naar deze hobby's kun je hier vinden.

 

Mijn bibliotheek


 

Eén van mijn hobby's is lezen. Sinds 2011 heb ik een eReader waar ik mijn boeken op lees, maar daarvoor las ik ook vele echte boeken.

Op bibliotheek.andreaweb.nl vind je een overzicht van de boeken die ik heb gelezen. Je vind er een omslagfoto, de tekst van de omslag en een kort verslagje over hoe ik over het boek denk.

 

Mijn ansichtkaarten verzameling


 

Toen ik een klein meisje was ben ik al begonnen met het verzamelen van ansichtkaarten. Veel van die kaarten heb ik (helaas) niet meer. Maar, op een gegeven moment ben ik opnieuw begonnen met het verzamelen van ansichtkaarten en deze kaarten heb ik nog steeds.

Ik spaar met name kaarten in het genre "groeten uit...". En niet alleen Nederlandse kaarten, maar ook buitenlandse kaarten vind ik leuk om te ontvangen.

Om mijn kaartenverzameling verder uit te breiden ben ik in 2012 lid geworden van postcrossing.com. Als je je op deze website opgeeft, geef je aan dat je graag een kaart wilt ontvangen. Voordat je een kaart kunt ontvangen, moet je eerst zelf een kaart versturen. Je krijgt vanuit het systeem een adres waar je de kaart naar toe moet sturen. Op de kaart schrijf je een ID-nummer en als de ontvanger de kaart heeft gekregen, vult hij dit ID-nummer in op de website. Daarna wordt jouw adres verstuurd naar iemand anders en dan krijg jij dus een kaart thuis gestuurd. Je mag zelf weten hoe vaak je een kaart verstuurd, maar er zit wel een maximum aan het aantal kaarten dat je tegelijk mag versturen.

Een overzicht van mijn hele kaartenverzameling kun je vinden op: postcards.andreaweb.nl. De website is in het Engels, omdat ik ook op de (Engelstalige) website van postcrossing verwijs naar deze website. Maar de navigatie door de website is heel duidelijk en ook gemakkelijk te bekijken voor mensen die geen Engels kunnen lezen!