Een dagje naar de huishoudbeurs

17 februari 2011

Op 17 februari was het voor mijn moeder en mij weer tijd voor ons jaarlijkse uitje met de trein. Bij de Hema had ik treinkaartjes gekocht voor 13,95 per stuk en bij de Marskramer had ik in de voorverkoop al kaartjes gekocht voor de huishoudbeurs. Ja, dit jaar ging de reis weer eens een keer naar de huishoudbeurs in de RAI in Amsterdam.

De dag begon al goed. Terwijl ik de hondjes nog even uit laat, krijg ik telefoon van mijn moeder. De slagbomen bij het Julianaplein in Groningen willen niet meer open, met als gevolg een ontzettend lange file richting Groningen. Ik wilde nog even een aantal dingen in huis doen voordat ik weg ging, maar na het telefoontje van mama ben ik maar in de auto op weg gegaan naar Haren waar we op de trein zouden stappen. Via Leek, Roden, Peize en Eelde-Paterswolde naar het treinstation in Haren. Ik was gelukkig nog op tijd.

huishoudbeursOm exact elf minuten over negen reed de trein het station van Haren binnen. We vonden een plekje in de stiltecoupé. Het was niet druk in de coupé, maar we zaten nog maar net toen een oudere vrouw ons vroeg of we wat zachter konden praten, en zo hard praten we niet eens. Samen met twee andere meisjes in de coupé hebben we hier behoorlijk wat lol om gehad. In de buurt van Amsterdam kwamen we erachter dat de meisjes die bij ons in de coupé zaten, vorig jaar ook bij ons in de trein zaten. Zij waren toen op weg naar de huishoudbeurs, en wij naar Utrecht. Wat een toeval niet. In de buurt van het station Amsterdam RAI, had de trein even vertraging. Het moest wachten op de andere treinen die ook allemaal mensen uit moest laten voor de huishoudbeurs.

Op het station Amsterdam RAI in de mensenmassa mee op weg naar de RAI. Het is eventjes een stukje lopen van het station naar het gebouw, maar in het zonnetje was dat helemaal niet erg. Voordat we de RAI binnenwaren werden de eerste kortingsbonnen al in onze handen gedrukt. Eenmaal binnen eerst de jassen in de garderobe afgegeven en op zoek naar het toilet. Voordat we de huishoudbeurs op gingen eerst even een broodje gegeten. Eén van onze zelf meegenomen broodjes, want we konden ons de prijzen van twee jaar geleden nog herinneren. Wat je op de huishoudbeurs aan korting kreeg, gaf je op de stands voor eten en drinken weer uit. Na ons broodje de eerste hal met koopjes in.

Na twee hallen met koopjes en aanbiedingen en al wat eurootjes lichter kregen we toch wel weer een beetje trek. Twee jaar geleden begon ons huishoudbeurs avontuur met hapjes proeven in de culinaire hal, maar die waren we dit jaar nog niet tegen gekomen. Dus de kaart er bij gepakt en op zoek naar de culinaire hal. Allerlei hapjes geproefd. Van soep gemaakt van kuipjes smeerkaas tot een pastagerecht gemaakt met Philedelphia en natuurlijk de lekkere chocolade van Milka. Om alles even weg te spoelen ook nog een blikje Fanta casis zero. Hierna was het weer tijd om richting de hallen met koopjes en aanbiedingen te gaan.

Tegen zes uur richting de hal met warme maaltijden. Beiden een bordje patat met een broodje kroket gehad. We waren €6,50 kwijt en het broodje kroket vonden we nog niet eens lekker. Drinken hadden we niet bij de maaltijd gekocht, want €2,90 voor een halve liter water... nee, dat hadden we er niet voor over. We hadden zelf nog wat drinken in de tas en in de culinaire hal konden we ook nog een gratis blikje drinken krijgen. Tsja, we blijven Nederlanders hè.

Tegen zeven uur weer richting station Amsterdam RAI gelopen. Op een overvol perron wachten op de trein van half acht. Toen die eenmaal binnen kwam snel op zoek naar een plekje. Mijn moeder en ik waren één van de gelukkigen die een zitplaats konden bemachtigen. Vele andere mensen moesten staan. Tot aan het station in Haren konden we in deze trein blijven zitten. Het bleef ook tot aan station Haren behoorlijk druk in de trein, hoewel er tegen die tijd wel voor iedereen een zitplaatsje was.
Op de parkeerplaats van station Haren stond papa ons al op te wachten. Hij had de ramen van mijn auto al even van het ijs ontdaan, zodat ik zo richting huis kon rijden.
Het is weer een geweldige dag geweest. Veel leuke dingen gezien en natuurlijk een boodschappentroley vol aanbiedingen mee naar huis genomen.