LVN jaarcongres 2012

31 maart 2012

Na weken van voorbereiding was het op zaterdag 31 maart dan eindelijk zover. Het jaarcongres van de LVN (LymfklierkankerVereniging Nederland) in Ede. Het was het tweede jaar dat ik als vrijwilliger op het congres aanwezig zou zijn, maar de eerste keer als vrijwilliger van de werkgroep eHealth. De werkgroep eHealth houdt zich bezig met allerlei zaken op het Internet. Tijdens het jaarcongres heeft de eHealth een eigen hoekje waarin je duidelijk kunt zien hoe de LVN zich op Internet presenteert.

Mijn "Ede-avontuur" begon dit jaar al op de vrijdagavond. Omdat we op de zaterdag al behoorlijk vroeg aanwezig moesten zijn, had ik besloten om dit jaar maar eens te gaan overnachten in "de Reehorst". Na het eten en de afwas richting Ede gereden en rond acht uur kon ik inchecken in het hotel. Nadat ik de spullen op mijn kamer had gezet ben ik naar Sandra gereden. Sandra heb ik vijf jaar geleden leren kennen via het forum van de LVN. We zaten allebei op dat moment midden in de chemokuren. Via de social media hebben we steeds contact gehouden en het was erg gezellig om weer eens een keer in real life bij te kletsen.

Na een heerlijk nachtje in het hotel, was het 's morgens toch nog vroeg op staan (maar niet zo vroeg als wanneer ik thuis had geslapen). De eHealth werkgroep wilde rond half negen beginnen met de voorbereidingen van het congres. Als eerst werd begonnen met het klaarmaken van de schermen. Op één scherm werden de filmpjes vertoond over diverse vormen van Lymfklierkanker en op het andere scherm was een Twitterfontein te zien. In de Twitterfontein kwamen alle tweets voorbij waarin het woordje #lvnjc voorkwam.

Daarna moesten nog de wandjes worden voorbereid. Hieronder een foto van het klaar maken van de wandjes. Op de wandjes zijn screenprints te zien van het forum, de website, twitter, facebook en diverse weblogs

lvn-congresdag1

Ondertussen beginnen de belangstellenden ook binnen te druppelen en rond kwart over tien wordt iedereen opgeroepen zich naar studio 3 te begeven, waar de officiële opening van het jaarcongres plaats vindt, met daarna de Algemende Ledenvergadering. De vrijwilligers zitten allemaal achterin de zaal en helemaal op de achterste rij zit het eHealth team te twitteren alsof hun leven er van af hangt.

lvn-congresdag3

Belangrijk punt op de agenda van de ledenvergadering is punt 11. Hierin vraagt het bestuur de ALV om instemming voor het samengaan van de LVN met een drietal andere patiëntenorganisaties op het gebied van hematologische kanker. Door middel van hand opsteken stemmen de leden voor het samengaan!
Na de opening en de ledenvergadering is er even tijd voor lotgenotencontact, een kopje koffie en een bezoek aan de informatiemarkt. Daarna, rond een uur of twaalf, vertrekt iedereen naar de verschillende ochtendsessies. Ik heb gekozen voor een lezing van Peter Kapitein: "Ik heb kanker... en leef een goed, gelukkig en gezond leven". Een zeer inspirerende lezing.

Tijdens de lezing begint mijn buik een beetje te knorren en ik ben dan ook blij als de sessie tegen één uur wordt afgerond en we kunnen genieten van de goed verzorgde lunch.

Na de lunch is het tijd voor de middagsessies. Net als de voorgaande edities van het jaarcongres ben ik weer te vinden bij Thomas. De jongerenafdeling van de LVN. Er zijn veel nieuwe gezichten dit jaar, en dus wordt er begonnen met een uitgebreide voorstelronde. Ik leer wat gezichten kennen die horen bij de diverse blogs die ik voor de LVN in de gaten houdt. Erg leuk om de personen die ik noem in mijn LVN-tweets nu ook eens in het echt te leren kennen.
Na het voorstellen wordt er in vier kleine groepjes gepraat over de behandeling, werk, verwerking en naasten.

Het was weer een hele gezellige middag, met een hele leuke groep jonge mensen. Onderstaande groepsfoto is door Wiek Luza op de Facebookpagina van de LVN geplaatst. Ze vindt het vast niet erg dat ik hem hier ook even plaats.

lvn-congresdag2

Na de middagsessies kon men onder het genot van een hapje en een drankje nog even gezellig napraten. Tegen half vijf werd het wat rustiger en is het eHealth team begonnen met het opruimen van de spulletjes. Een half uurtje later reed ik weer voldaan richting het Noorden. Ik heb weer een geweldige dag gehad. En die overnachting... dat gaan we volgend jaar weer doen. Ik was die avond en de dag daarna veel minder moe dan na de congresdagen in de voorgaande jaren!

Nog een bedankje voor Jan Roelevink. De eerste twee foto's in het verslag zijn door hem gemaakt en hij heeft mij toestemming gegeven om ze in het verslag te gebruiken. Dankjewel Jan!