Instructie opleiding + LVN vrijwilligersdag

24 september 2011

Zaterdag 24 september beloofde een drukke, maar leuke dag te worden. 's Middags was er de LVN (LymfklierkankerVereniging Nederland) vrijwilligersdag, maar voordat ik daar heen kon, moest ik eerst naar Utrecht. Een instructieles voor het vervolg van mijn opleiding tot secretaresse. Omdat ik dit gedeelte als thuisstudie zou gaan doen, moest ik dus eerst een ochtend naar Utrecht voor uitleg hoe alles verder zou gaan.Het was zaterdagochtend dan ook vroeg opstaan, want om half tien werd ik in Utrecht verwacht. Om kwart over zeven stapte ik dus al in de auto. Een kleine twee uur later was ik op de plek van bestemming en had ik nog even tijd voordat de instructie zou beginnen. De instructie stelde niet veel voor. Het had ook via de mail verteld kunnen worden. Het enige is dat je nu een beeld hebt bij degene die je huiswerk nakijkt en de lesbrieven verstuurd.

secretaresse

Om half twaalf was de instructie afgelopen en kon ik op weg naar Saasveld in Overijssel, waar de LVN-vrijwilligersdag werd gehouden. Volgens het navigatiesysteem een rit van anderhalf uur, maar ik heb er iets langer over gedaan. Tussen Utrecht en Amersfoort wordt druk aan de weg gewerkt en natuurlijk kwam ik daar in de file terecht.
Ietsje na half twee kwam ik in Saasveld aan. Ik was precies op tijd om de opening van de vrijwilligersdag mee te maken. Na het welkomstwoord en enige woorden van de voorzitter kon iedereen aan het werk tijdens een workshop. Ik was ingedeeld bij sieraden maken, maar omdat ik de laatste tijd nogal last heb van mijn nikkelallergie, heb ik me bij de workshop beeldhouwen gevoegd.

De rest van de middag was iedereen lekker creatief bezig. Er waren drie verschillende workshops die je kon volgen. Naast het beeldhouwen en sieraden maken, kon je ook nog koeien gaan schilderen. Ik zat dus bij het groepje dat aan het beeldhouwen ging. Van een stuk speksteen werden de mooiste creaties gemaakt. Ik koos een voorgevormd eendje, dat ik zelf verder moest afwerken. Het was ontzettend leuk om te doen!

speksteen

Na de creatieve uitspatting was het tijd voor het maken van de groepsfoto's. En daarna stond de barbecue al warm te worden voor een heerlijk diner. De keuze was geweldig. Voor iedereen was er wel een lekker stuk vlees en heerlijke salades.

Tegen zeven uur vertrok iedereen weer richting zijn eigen huis. Ik nam twee regio teamleden mee in mijn auto. Zo waren ze een stuk sneller thuis dan wanneer ze met de trein zouden gaan. Met de trein moesten ze wel vier keer overstappen! Ik heb ze afgezet bij het station in Groningen, waar ze werden opgepikt door de vrouw van een van de teamleden. Daarna kon ik richting huis. Moe maar voldaan.