LVN Vrijwilligersweekend 2011

20 en 21 mei 2011

Op 20 en 21 mei werd er voor de vrijwilligers van de LVN (LymfklierkankerVereniging Nederland) een vrijwilligersweekend georganiseerd. Beide dagen was er van alles te doen voor de vrijwilligers. Helaas kon ik er de vrijdag (20 mei) nog niet bij zijn. Ik had geen oppas voor Daniël. Ik mocht wel Rita en Tineke naar de carpoolplaats in Marum brengen, waar ze bij Kenneth in de auto stapten op weg naar Driebergen. Rita's auto bleef bij ons huis staan.

Zaterdagmorgen was het voor mij erg vroeg opstaan. Rond kwart over zeven 's morgens stapte ik in de auto op weg naar de Bergse Bossen in Driebergen. Het was lekker rustig op de weg. Tenminste... het eerste gedeelte. Tegen de tijd dat ik in de buurt van Hilversum kwam werd het wel een beetje drukker, maar de reis verliep voorspoedig en ik rond kwart over negen liep ik de Bergse Bossen binnen.

Voor vandaag stonden er een tweetal workshops op de agenda. Voor het weekend kon je zelf kiezen welke workshops je graag wilde volgen. Ik had voor de ochtend gekozen voor de workshop "Social Media". De workshop begon met een kleine quiz. Peter (de man die de workshop gaf) liet een aantal icoontjes zien van verschillende sociale media websites en aan ons om te raden van welke Sociale Media het icoontje was. Op één icoontje na wist ik ze allemaal. Hiermee wist ik de titel: "Social Media Ninja 2011" binnen te slepen.

socialmedianinja

De rest van de workshop ging vooral over Twitter. Hoe maak je een account, hoe volg je mensen enz. Voor mij niets nieuws, maar om anderen te helpen met hun eerste stappen op twitter is ook erg leuk.

Voor we het wisten was de workshop al weer voorbij. We hadden nog even tijd om gezellig (buiten) bij elkaar te zitten, en daarna richting het restaurant voor de heerlijke lunch. Er was weer een hoeveelheid van keuzes aan brood, hapjes, salades en zuiveldrankjes.

Na de lunch de tweede workshop van die dag. Ik had gekozen voor "Mindfullness". Ik ken de mindfullness van de minder moe training die ik via het Helen Dowling Instituut online heb gevolgd. Tijdens de workshops werden een aantal oefeningen, die ook tijdens de training aan bod komen, gedaan. Voor mij dus bekend terrein, aangezien ik probeer elke dag een oefening te doen. Ik vond het tijdens de workshop vooral leuk om te zien hoe anderen op de oefeningen reageren.

Rond half vier was ook de tweede workshop van de dag afgelopen. In een andere zaal werd nog een afsluiting gehouden met alle vrijwilligers en daarna kon iedereen weer zijn eigen gang gaan. Ik ging, samen met Tineke en Rita gelijk in de auto richting huis. Het was voor hun een lang weekend geweest. Voor mij was het maar één dag, maar wel een hele leuke en gezellige dag.