Een grote hobby van mij is muziek maken. In 1990 (ik was toen 15) ben ik begonnen als majorette bij "Muziekvereniging Crescendo Stadskanaal". In nog geen twee jaar tijd werd ik daar hoofdmajorette (dat is degene die voorop loopt). In 1995 verhuisden Marinus en ik naar Marum en moest ik stoppen met majorette. Niet dat ik er flauw van was hoor. Helemaal niet, maar het niveauverschil tussen "Crescendo Stadskanaal" en de showband in Marum was behoorlijk groot. In Marum hadden ze ook geen majorettes, maar een guard. Die doen meer met vlaggen, riffles en andere attributen.

trumpetToch wilde ik graag wat met muziek blijven doen en dus ben ik een instrument gaan bespelen. Ik koos voor de trompet en in september 1995 ben ik begonnen met trompetles. In januari van het jaar daarop mocht ik al mee doen met de showband. Ik kreeg eerst wat aangepaste partijen, maar na een jaar kon ik al aardig meekomen met de rest.

Bijna veertien jaar lang heb ik met veel plezier bij de Showband gespeeld. Vanwege vermoeidheidsklachten die ik heb overgehouden aan de chemotherapie in 2007 moest ik besluiten om te stoppen met de Showband. Omdat ik wel graag muziek wilde blijven maken ben ik op zoek gegaan naar een ander korps. Ik heb diverse korpsen beluisterd en daaruit een keuze gemaakt. Sinds maart 2009 speel ik dan ook met veel plezier bij Christelijk Harmoniegezelschap Patrimonium uit Groningen.

In de tijd dat ik nog bij Showband Marum speelde, werd er al gesproken over een band voor oud-leden van Showband Marum. Deze werd in 2010 opgericht en kreeg de naam M3 mee. Er werd op donderdagavond gerepeteerd en aangezien ik op donderdag al repetitie had met Patrimonium, kon ik daar niet aan mee doen. In 2012 werd M3 omgedoopt tot Bigband & Zo en werd er gerepeteerd op de woensdagavond. Sinds die tijd speel ik ook mee met Bigband & Zo. 

Nog even een korte uitleg over de links in het menu:
Bigband & Zo: Verslagen van optredens en activiteiten met Bigband & Zo.
Patrimonium: Verslagen van optredens en activiteiten van Patrimonium.
Showband Marum: Overzicht van hoogtepunten die ik heb meegemaakt bij Showband Marum en de laatste tien verslagen van optredens.
SWJK:Vesrlagen van optredens van de Jeugdband waar Daniƫl bij heeft gespeeld.