Optreden voor de GGZ in Assen

15 april 2010

Donderdagavond 15 april stond er geen repetitie op de agenda van Patrimonium, maar een optreden voor de GGZ in Assen. Vorig jaar waren we daar ook al geweest, maar dat optreden verliep toen niet helemaal zoals gepland. Door omstandigheden zaten er maar een paar mensen in de zaal. Dit keer dus in de herkansing.

De band werd om kwart over zeven in Assen verwacht. Daar alles even in de zaal klaar zetten en iets na half acht kon het concertje beginnen. Dit keer zaten er heel wat meer mensen in de zaal die kwamen genieten van de klanken van Patrimonium.

We begonnen het concert met "The World is nog Enough". Een nummer uit een James Bond film. Daarna waren de trompetten aan de beurt met hun solostuk "Trumpet Fiesta". Het was een tijdje geleden dat we het stuk hadden gespeeld, maar het klonk toch wel weer aardig. Hierna een iets rustiger stuk: "When you Believe". Maar te rustig wilden we het niet maken. Op het programma stond "Music from the Incredibles". Muziek uit de gelijknamige geweldig leuke Disney film. Hierna toch maar weer een iets rustiger stuk: "Because we Believe". En tot slot speelden we voor de pauze nog "Let me entertain you". Een medley van Robbie Williams nummers.

In de pauze werden de leden en de luisteraars verwend met koffie, thee, frisdrank en een heerlijke cake of koek.
Na de pauze waren het de vooral de slagwerkers die het publiek mochten vermaken met het nummer: "Odessey for Percussion". Daarna werd "All I Ask of You" gespeeld uit de beroemde musical "The Phantom of the Opera". Hierna stond een nieuw nummer op het programma. "Beauty and the Beast". Dit verliep nog niet helemaal vlekkeloos. Daar moet met de volgende repetities nog even flink op worden geoefend. "A tribute to Ray Charles" speelde wel weer heerlijk weg en ook het nieuwe nummer: "Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat" werd goed gespeeld. Het concert werd afgesloten met het wereldberoemde nummer: "My Way".
Iets voor half tien storven de laatste geluiden van Patrimonium in Assen weg. Dit keer was het een geslaagde avond met veel en enthousiast publiek.