Koninginnedag 2010

30 april 2010

Voor het eerst sinds ik bij Patrimonium speel, staat er een optreden gepland op Koninginnedag. We mogen, tijdens de opening, spelen op de Vismarkt in Groningen. Nadat ik 's morgens eerst met Daniƫl bij de jeugdband in Marum ben geweest, rij ik door naar Groningen. Ik heb met Gert en Jackelyn afgesproken op de P3 parkeerplaats bij de Euroborg, vanwaar we verder met de P+R bus de stad in gaan. Ik verwacht dat het behoorlijk druk is in de stad en vertrek dus al behoorlijk op tijd. Het is echter ontzettend rustig en na twintig minuten sta ik al op de parkeerplaats. Ik moet daar nog even wachten op Gert en Jackelyn en daarna rijden we met de bus richting het centrum van Groningen.

Ook daar zijn we behoorlijk vroeg, en voordat we zelf moeten optreden, kunnen we nog even genieten van de sfeer op de Vismarkt. Die zit er al goed in. Het is gezellig druk op de Vismarkt. Tegen kwart over twaalf lopen we richting de achterkant van het podium op de Vismarkt, waar steeds meer leden van Patrimonium aan komen. Als iedereen aanwezig is, kunnen we plaatsnemen op het podium.

We beginnen het concert met "Music from the Incredibles". Het is even wennen aan het spelen in de open lucht en halverwege het nummer loopt het dan ook niet helemaal lekker. Gelukkig weten we het met zijn allen weer op te pakken en het tot een goed einde te brengen.

Halverwege ons concert was het de bedoeling dat de burgemeester van Groningen een toespraak zou houden, maar alles wat er kwam... geen burgemeester. Pas toen we bijna aan het laatste nummer van ons concertje toe waren gekomen, verscheen de burgemeester op het podium. Tijd voor het Gronings Volkslied, een korte toespraak van de burgemeester (ik vond persoonlijk de toespraak van de burgemeester in Marum beter) en het heisen van de Hollandse driekleur tijdens het spelen van het Wilhelmus. Daarna verdween de burgemeester weer en hebben wij nog even twee nummer gespeeld voordat we het podium weer verlieten.

Na het optreden snel alles inpakken en weer richting de bushalte. Het was ondertussen een stuk drukker geworden in Groningen. In de Herestraat zag het letterlijk zwart van de mensen. In de bus terug naar de P3 parkeerplaats was het gelukkig een stuk rustiger. En na een gezellig en geslaagd optreden konden we weer richting huis.