Oosterpoortconcert

28 mei 2010

Het jaarlijkse concert in de Oosterpoort stond voor Patrimonium op 28 mei in de agenda. Het voorjaarsconcert is het officieel, hoewel ik het liever het Oosterpoort Concert noem, omdat het voorjaar al bijna over gaat naar de zomer. Het weer wil alleen nog niet helemaal mee werken.

Voordat het concert zou beginnen, moest er natuurlijk eerst worden ingespeeld, en daarom werden alle leden van Patrimonium om half zeven verwacht in de Oosterpoort, zodat we om kwart voor zeven konden beginnen met inspelen. Drie kwartier konden we onze instrumenten warm blazen en op elkaar af stemmen. Daarna konden we ons rustig klaar gaan maken voor het concert.

Om vijf over acht stond (bijna) iedereen klaar bij de twee ingangen, zodat we om kwart over acht vanuit twee plekken de zaal in konden lopen. Onder groot applaus nam het orkest plaats. Natuurlijk werd de avond geopend door voorzitter Piet de Boer, die al gauw het woord gaf aan de ladyspeaker van die avond, Grietina Nowee.

Tijd voor de muzikanten om hun instrumenten te pakken voor het eerste nummer van de avond. Het mooie rustige stuk "Consolation". Het nummer wat daarna werd gespeeld was wel even heel iets anders. "De Poolstermars". Als derde nummer op het programma stond een stuk waar iedereen toch wel een beetje tegenop zag. "Between the Two Rivers" van Philip Spark. Een lang stuk, met een aantal moeilijke variaties er in. Maar het klonk helemaal fantastisch. Persoonlijk heb ik het nummer nog nooit zo goed gespeeld als die avond.

Na dit zware concertstuk was het tijd voor iets luchtigers en makkelijk in het gehoor liggend. "The Best of Billie Joel", met daarin onder andere de nummer "Piano Man" en "Uptown Girl". Voordat we het laatste nummer voor de pauze mogen spelen, is het eerst tijd om twee muzikanten te huldigen. Hilbrand Braaksma vanwege het 50-jarig lidmaatschap van Patrimonium en Eisse Medema, die al 60 jaar mee speelt. Dan is het tijd voor het laatste nummer voor de pauze. Een compilatie van nummers uit de musical "Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat".

Tijdens de pauze is er natuurlijk tijd voor een kopje koffie, thee of fris, maar de zaal moet ook even in de sfeer van het thema "Beestenboel" worden gebracht. Overal komen knuffels te liggen. Dirigent Wim staat na de pauze tussen een flinke stapel knuffels te dirigeren.

Na de pauze beginnen we het thema Beestenboel met het sprookje "The Bremen Town Musicians", gespeeld door Patrimonium en verteld door Grietina Nowee. Na dit nummer spelen we verschillende stukken uit "Beauty and the Beast". Hierna komt "The Pink Panther" even om het hoekje kijken en ook de katten worden in het thema Beestenboel niet vergeten. Uit de musical "Cats" spelen we onder andere het bekende stuk "Memories". Ten slotte sluiten we het concert af met verschillende bekende nummer uit de Disney tekenfilm "Jungle Book 2".

Het publiek heeft genoten van het concert en wil natuurlijk meer horen. We spelen nog een stukje "Let me entertain you" van Robin Williams en daarna sluiten we echt af met het laatste deel uit "Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat".

Het concert was helemaal geweldig, en aan het eind van het concert voelde iedereen zich TOP, waarbij de letters TOP staan voor Trots Op Patrimonium.

In de parkeergarage was het wel weer even schrikken. €9,50 voor 4,5 uur parkeren. Wat een belachelijk hoog tarief zeg. Zo proberen ze de begroting voor de parkeergarage aan het damsterdiep rond te krijgen zeker.