Hersftconcert in Veendam

7 november 2010

Zondagmiddag zeven november stond er voor Patrimonium een concert op de agenda in Veendam. Dit keer een dubbelconcert, samen met de Winkler Prins Harmonie (WPH) uit Veendam. De samenwerking was ontstaan, doordat een aantal leden bij beide orkesten spelen. Omdat er ook een drietal nummers gezamenlijk zou worden gespeeld, werden de leden van Patrimonium om twee uur verwacht in het Winkler Prins College voor een gezamenlijke repetitie.

De nummers To my Country en Twins werden doorgespeeld onder leiding van Jack Horst. Dirigent van de WPH en het nummer Oregon speelden we door met Wim Stalman, dirigent van Patrimonium. Nadat we deze drie nummers gezamenlijk hadden doorgespeeld, speelde Patrimonium nog even het eerste nummer van het concert door. Ondertussen kwamen de eerste bezoekers van het concert de zaal al binnen lopen.

Het dubbelconcert werd om half vier geopend door de Winkler Prins Harmonie. Zij speelden: Concerto 'd Amore, La Cucina Italiana, How to train your dragon en Liverpool Sound Collection. Allemaal wat langere stukken, zodat het na die tijd al weer tijd was voor een korte pauze. Ondertussen kon Patrimonium vast een plekje gaan zoeken.

Rond twintig over vier kon Patrimonium beginnen met haar gedeelte van het concert. We openden het concert met Consolation, gevolgd door het nummer Roll Tide uit de film Crimson Tide. Hierna werden twee nummers uit Disneyfilms gespeeld. Beauty and the Beast en Junglebook. Na al dat Disney geweld was het tijd voor het iets rustigere nummer Because we Believe. Daarna werd er uitgepakt met muziek uit de musical Joseph en the Amazing Technicolor Dreamcoat, gevolgd door de bekende tune van The Pink Panther. Tenslotte eindeigde Patrimonium haar gedeelte van het concert met The Best of Billie Joel.

Hierna werden beide korpsen gemengd, en was het tijd voor het gezamenlijke gedeelte van het concert. Dit begon met het langzame nummer To My Country. Daarna speelden we het prachtige nummer Oregon en het concert werd afgesloten met muziek uit de film Twins. Tegen half zes konden beide korpsen terug kijken op een zeer geslaagd dubbelconcert.